Här bor du bäst på hotell i Riga

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Riga är en modern, historisk och prisvärd weekendstad i öst. Här får du Rigas mest populära områden att leta hotell i.
Publicerad 17 september 2019

En weekend i Lettland huvudstad Riga är som att kliva in i en östeuropeisk historiebok, trots att det är en modern stad. Staden ligger vid Daugavafloden och sägs vara den vackraste av de baltiska länderna. Här ligger stort fokus på kultur, vackra sevärdheter, shopping och trevliga restauranger. Har du svårt att veta var du ska leta hotell så är det Rigas innerstad som oftast gäller. Hotellen håller hög standard men till bra pris och det finns allt från designhotell till spahotell.

Vecriga – Rigas Gamla stan

Rigas Gamla stan, Vecriga, är den stadsdel som lockar flest turister. Det är lite av Rigas hjärta och många sevärdheter och aktiviteter kretsar kring det här området. De kullerstensklädda gatorna och de gamla jugendkvarteren finns med på Unesco:s världsarvlista. Domkyrkan är bara en av många kyrkor och en av Europa största.

Fler kända sevärdheter är Peterskyrkan och Ockupationsmuseet som båda ligger nära Rådhustorget. Kring Livutorget finns många av områdets bästa restauranger och barer med mat från världens alla hörn. Är du sugen på att lära känna nattlivet så finns det många bra uteställen häromkring.
Hitta hotell i Vecriga

Rigas centrala delar

Bredvid Gamla stan ligger det som kallas för Rigas centrum. Den välbesökta Centralmarkanden hittar du mellan centralstationen och floden, här shoppar du allt från stickade kläder till bärnsten och mat från alla världens hörn. Marknaden ligger i fem gamla zeppelinhangarer. Mer bra shopping finns på shoppinggator som Brivibas, Terbatas, Barona och Caka iela.

Är du intresserad av opera så kan du besöka Nationaloperan, en vacker vit byggnad mellan Aspazijas Bulvaris och kanalen. I området hittar du dessutom många blomstrande parker och ett av de mest populära parkområdet är Bastejkalns, som sträcker sig till Gamla stan. I centrum finns också Rigas zoo som är mycket populärt bland barnfamiljer.
Hitta hotell i Riga City Centre

Besök Bolderaja och Pardaugava

Har du tid över så kan du ta en tur till några av Rigas andra stadsdelar, som också har fina sevärdheter. Bolderaja ligger vid havet och här finns en gammal fästning som en gång försvarade staden från havets faror. Stadsdelen Pardaugava är perfekt om du vill promenera i fina omgivningar. Trähusen är gamla och vackra och du får en känsla av att befinna dig i svunnen tid i en småstad.

Kombinera Riga med kurorten Jurmala

Vill du kombinera Rigas stadspuls med några lata dagar på stranden så kan du ta tåget till semesterortern Jurmala. Kurorten ligger två och en halv mil från Riga och lockar med långa badstränder, vackra sanddyner, unika naturreseverat och medicinskt mineralvatten. För barnfamiljer lockar ett stort vattenland.
Hitta hotell i Jurmala

Ta sig till Riga

Det går snabbt att ta sig till Riga, flyg från Stockholm tar drygt en timme och då kan du åka med bland annat Airbaltic, Norwegian och SAS. Flygplatsen ligger cirka 30 minuter från centrum och det är smidigt att ta taxi eller buss in. Ett annat alternativ är att ta färjan från Stockholm med Tallink Silja Line. En bra tid att åka hit är mellan maj och september.

Hotelltips i Riga

Radisson Blu Latvija Conference & Spa: Fyrstjärnigt centralt beläget hotell med nyrenoverad skybar.
Dome Hotel & Spa: Lyxigt hotell i en 400 år gammal byggnad på en lugn gata i Gamla stan.
Hotel Monte Kristo: Populärt men prisvärt hotell nära Centralmarknaden.

Planera din resa till Riga på Reseguiden

Sök hotell i Riga
Sök weekend till Riga
Läs fler tips & guider om Riga

Weekend i Riga


Flyg till RigaHotell i Riga