Weekend i Edinburgh - tips & boende?

Av Ziesta
24 feb. 2009 17:21
Visningar: 12382
Hej,
Om några helger bär det av på långhelg med mamma till Edinburgh.. eller närmare bestämt flyg till Glasgow och sedan till Edinburgh därifrån.

Tips om sånt man inte bör missa; både sevärdheter, shopping, matupplevelser (gärna vegetariska...) tas tacksamt emot!

Börjar också bli dags att boka hotell. Jag har sökt lite på Reseguiden och hittat hotellet Glenora som lät trevligt. Någon som har bott där? Eller kanske har ngt annat bra hotell eller hosteltips? Gärna hyfsat centralt, eller åtminstone så att det finns ställen att äta på i närheten..

Tack på förhand!
Av Asok
25 feb. 2009 13:58
Var i Edinburgh för några år sedan och bodde då på Adria Hotel på Royal Terrace. Det tar ca 5-7 min att gå därifrån ner på Princes Street (shopping-gatan).

Slottet skall man ju se men det är stort så vill man se allt får man lägga en del tid där. Vi gjorde även ett besök på Brittania, drottningens gamla lyx-yacht som numera är museum och ligger i stadsdelen Leath. Häftig båt och underbar hemmagjord Fudge säljer de på båten som är himmelskt god!

Haggis är ju tyvärr inte vegetarisk men också underbart gott och skall bara testas! Serveras med potatismos, rotmos och whiskysås. Rätt starkt kryddat men så gott! Många pubar serverar detta och MacSweens säljer även sin haggis i en affär men vet tyvärr inte var den ligger. Jag köpte mina haggis vaccumförpackade på Jenners matavdelning och tog med hem o lade i frysen och njöt sedan av dessa länge.
Jenners är Edinburgh's svar Harrods.

Läste precis på MacSweens hemsida att det gör visst en vegetarisk haggis också! Tveksamt dock om den finns att fås på restaurang.
Av Ahelena
25 feb. 2009 21:30
Hej, Edinburgh är en jättemysig stad. Vi bodde på B&B som hette Geralds Place, mysigt men inte jättebilligt. Staden har en känd vegetarisk restaurang som brukar få högt betyg i cityguiden som jag inte minns vad den heter (köp den i turistinformationen, ganska bra om man vill ha koll på mattips o annat), vegetariska restaurangen heter David Bann, kolla mer på http://www.davidbann.com
Ha en toppenresa, ska tillbaka dit själv om några veckor igen!
27 feb. 2009 16:56
Whiskyintresserad? I så fall rekommenderar jag The Whiskey Heritage. Ligger några 100 meter från fästningen ner på Royal Mile. I slutet
av Royal Mile ligger också ett slott som kan vara värt ett besök. Du får dock kolla upp öppettider mm. Det är ett 'levande' slott, dvs drottningen bor där när hon är på besök i Skottland.
Av Silvana
27 feb. 2009 22:44
Hej!
Om du är historieintresserad skall du verkligen gå till Holyroad house där Maria Stuart hade sitt residens och där hennes sekreterare så brutalt mördades. Det är också intressant att besöka John Knox hus som ligger på Royal mile, Holyroad house ligger tvärs över stan räknat från Edingburg castle.
Hoppas du får kul! /Silvana
Av Nickeb
1 apr. 2009 19:46
Citerat från annli152:
Hej,
Scotland Tours är specialiserade på just Skottland och har paket till Edinburgh, kan boka utflykter och komma på tips gällande aktiviteter, shopping och bra boende.

http://www.francetours.se/showexperience.php?catId=18

http://www.francetours.se/showtravel.php?countyId=67&municipalId=59

Du kan kontakta dem på 011-105780 eller (Logga in för att se e-postadress)

MVh Anna
ser väääldigt ofta dina "tips" om Francetours och scotlandtours som är baserade i Norrköping precis som du.

Det är händelsevis inte så att du har personliga intressen av att framhäva detta företag?? Känns lite reklamaktigt om du frågar mig.
2 juni 2009 22:46
Jag undrar om någon vet hur vädret brukar vara i mitten - slutet av oktober i Edinburgh?
Funderar på att åka med några vänner...