Vandring i Afrika

Av Ake
11 sep. 2006 09:22
Visningar: 476
Varför inte ta det ultimata. Kilimanjaro - Världens högsta berg relativt omgivningen och man kan gå upp. Tufft och en riktig utmaning.
Själv har jag gått 2 ggr - nyfiken?

Eller Udzungwa, 3 dagar genom riktigt unik natur. 25 mil rakt in i Afrika från Dar Es Salaam i Tanzania ligger detta bergsområde. Man går med beväpnad ranger pga viltrikedomen.
/Åke
Av Davoodo
11 sep. 2006 16:25
Ja, båda låter ju helt otroligt spännande. Hur lång tid tog den sistnämnda och hur mycket kostade det?
Av Sanook
14 sep. 2006 19:08
Mmm, Kilimanjaro har jag funderat på.
Ett par frågor:
Kan man utgå både från Kenya och Tanzania och får man göra det helt oberoende, alltså utan lokalarrangör ?
Vad kostar tillståndet ?
Av Ake
26 okt. 2012 23:08
Snacka om sent svar:
Rwenzory i Uganda är definitivt ett alternativ men har man aldrig vandrat i Afrika så är det Kili som gäller - om man vill ha en riktig utmaning alltså. Det är tufft där uppe över 4 km nivån.
Man kan krasst säga att ngt nöje är det inte - men som vanligt när det gäller utmaningar är det ju det där "I did it"feelingen.
Har man råd och tid tar man Mount Meru först på 3 dagar, vilar och sedan Kili.
Från Kenya går man normalt inte. Marangu eller Machame gäller - ingen mening att krångla med ngt annat. Den 1:a för att gå upp så snabbt som möjligt - Machame för att om möjligt njuta lite av utsikterna åxå.
/Åke
Av Ake
26 okt. 2012 23:22
Kili trekking är ingen barnlek. På 70 talet kunde du gå upp med ngn guide eller snarare lokalbefolkning haffad spontant - tro inte att du hittade själv på världens högsta berg rel omgivningen. Området är enormt - åk in i Arusha N.P. och beundra berget 60 km västerut så inser ni....
Idag dör folk också där uppe trots alla regler och säkerhetsåtgärder. Ingen får befinna sig i nationalparken Kilimanjaro utan utbildad licensierad guide. Och ingen klarar att gå upp med den packning som behövs förutom de porters som är födda där och ett fåtal andra människor i världen.
Du behöver kock, mat, tält, sovutrustning, kök, 2 - 3 bärare per man, guide, ibland hjälpguide, mat, dryck 1:a dagarna....
Men framförallt Vilja och Ödmjukhet inför berget.
Och en duktig guide - guiden utgör 50% av chansen att nå toppen. Han måste läsa av dig för du blir en annan person där uppe med några procent kvar av syret i inandningsluften. Hur du själv reagerar vet du inte!
/Åke
(Som ni anar arrangerar jag/vi trekking idag. Ett stort ansvar för man vill ju att alla skall lyckas.)