Finns det någon resebyrå som hjälper till med bokning som inte är "standard"?

28 mars 2018 17:22
Visningar: 621
Hej,

jag sitter och drömmer om/planerar en resa till Mauritius tillsammans med mina tonårsbarn år 2020 då jag samtidigt fyller 50.

Jag funderar på att vara borta 14 dgr eller tre veckor. Vet inte vad som är bäst? Tröttnar man efter 14 dgr ni som vet?

Jag funderar också på att variera både boende och standard. Tänkte börja med "budget" (3-stjärnigt) och avsluta med lite mer lyx. Kanske inte en hel vecka, utan kanske 3-4 dagar. Vore kanon om det fanns någon kontaktperson på Mauritius som jag kunde komma i kontakt med för att reka lite alternativ och boenden. Eller är tanken att jag gör det själv via Tripadvisor t.ex.? Hur gör ni? :)

Jag känner spontant att jag inte riktigt har varken tid eller lust att sitta och leta själv. Men kanske ska jag bara ta mig i kragen och göra det? Grejen är att det finns så många olika alternativ så att det alltid slutar med att det blir ingenting alls. För mycket valmöjligheter, haha. Och så känslan av att jag blir lurad och det inte finns något boende när jag kommer fram :o

Tar tacksamt emot tips om hur ni har gjort :)

Tänkte också spendera kanske en del av tiden på sydöstra sidan och en del på norra, men ge mig gärna tips och råd om jag tänker fel.

Vi är en aktiv familj som tröttnar på att bara sola och bada. Vi vill snorkla, upptäcka naturen och djuren, åka båt, djuphavsfiska, plocka snäckor, shoppa, vandra osv. Självklart vill vi även sola och bada men inte non stop. "Barnen" kommer att vara 17 resp 13 år gamla, en pojk och en flicka.

Tack på förhand!

/ Sagosessa alias Jessica :)
Av Birgere
28 mars 2018 18:42
Tycker nog att upplägget låter som "standard" när man bokar själv, inga konstigheter alls.
Börja med att läsa på för en grovplan..du verkar ju redan börjat.
Kolla
Reseguiden och Tripadvisors forum tex och ställ frågor
Kolla webbsidor, bloggar mm... bäst utbud blir om du söker på engelska
Kolla sedan på olika aktiviteter för dom ställen som ni vill bo på så ni vet hur länge ni vill vara på varje plats
Sedan kan du göra en första granskning av hotellen, TripAdvisor, hotels, trivago, booking osv hjälper dig här
Sedan är det bara att boka flyg o därefter hotell

Visst får du lägga några timmar på planeringen men det är jätteroligt i sig och blir tusen gånger bättre än att anlita en resebyrå plus att det blir billigare.
3 apr. 2018 15:40
Tack snälla!

Det är som sagt ingen brådska eftersom resan är tänkt att gå av stapeln först 2020 :). Jag har redan hunnit byta resmål säkert fyra gånger, haha.
18 apr. 2018 07:41
Hej!
Vi ska åka nu i december och fira mannens 50-årsdag. Det blir hotell Ambre och ev ett annat om det går att kombinera ihop(väntar svar)
Det är väl fördelen med att boka på egen hand, att man kan styra och ställa som man vill!! Fördelen att boka paket/charter var att vi flyger direktflyg och det var ett krav för att alla i familjen ska kunna åka med.
Vi valde mellan Mexico och Mauritius och efter en massa googlande och funderande föll lotten på Mauritius. Hoppas vi valt rätt?! Hur går er planering?
Mvh Vidakatten
Av M4sta86
18 apr. 2018 16:58
Kolla även Airbnb, kan ni hyra någons hem för bra priser.. gjorde det senast i Mexico, fantastisk standard för bra priser..
Av M4sta86
2 juli 2018 10:29
Citerat från Sagosessa:
Tack snälla!

Det är som sagt ingen brådska eftersom resan är tänkt att gå av stapeln först 2020 :). Jag har redan hunnit byta resmål säkert fyra gånger, haha.
Hej.
Hur går planeringen? Sitter med samma planering för jan/feb nästa år.
för vår del blir det troligtvis boka flygstol och sen hyra airbnb, dels för kostnaderna men även att vi nog blir 4 personer istället för 2.
Det jag fått fram är att just nu ligger en flygstol från Kph för ca 7500/person de datumen jag kollat, då är det 16 dagar med ca 1h stopp i Paris åt båda hållen. Flyg med Air Mauritius.. Båda flygen är kvällstid.
Har även kikat Airbnb boenden och jämfört med vanliga hotell och det går att hitta väldigt bra standard för överkomliga priser. Har hittat väldigt många boenden för 1000-2000/natten för en lägenhet/villa för 4 personer, med pool och grejer. Både i Flic en flac och Grand Baie. Kollade även Belle Mare men som jag förstått det är det mest lyxresort där och har du då inte mat inkluderat verkar det lite omständigt att hitta restauranger och dylikt. Och äta på hotellen är ju snordyrt.
Utgår man ifrån de flygen jag hittat, samt boenden räknar vi på ca 12-15000 per skalle för flyg och boende för 16 nätter.
Kan även nämna att jag hittade flygstol (direkt) med Tui i januari för 15000 för 2 personer vilket är väldigt bra pris.
Sen är Mauritius en liten ö så oavsett vart man bor tar det inte så lång tid att ta sig till olika ställen.
Vi kommer troligtvis bo i Flic en flac. Hyra bil och ta oss till Belle Mare, Le Morne osv
Av Englo
2 juli 2018 15:06
Hej,

Jag slår ett slag för att boka själv!

Vi åkte till Mauritius med våra barn för två år sedan och bokade då själva. Vi var borta lite drygt två veckor. Det finns hur mycket som helst att se och göra på ön. Att hyra chaufför är ett hyfsat billigt och väldigt bra alternativ. De kör dit ni vill, försöker inte sälja på något extra och sitter alltid kvar och väntar på att ni ska komma tillbaka. De ger gärna förslag på andra sevärdheter - om ni frågar.

Jag gillar att använda sökfunktionerna på booking.com när jag bokar boende. Det är naturligtvis en smaksak, men jag tycker att man får mycket och bra information kring boendena samt att man kan sortera på pris och betyg samt övriga önskvärda bekvämligheter. Jag brukar som sagt börja med dem, sedan när jag valt ut några alternativ brukar jag kika på nätet om det är någon annan som kan ge mig ett billigare pris. Det är ganska snabbt gjort.

Vi åkte med Emirates till Mauritius och mellanlandade i Dubai. På hemresan gjorde vi en stop-over i Dubai, vilket jag kan rekommendera.