Mauritius tips

Av Steff66
25 okt. 2010 16:14
Visningar: 2642
Hej
Vi har kollat på Mauritius flera gånger och har aldrig fått ekonomin att gå ihop. Vi är 2 vuxna och 2 barn under 12. Och vi lyckades snickra ihop ett paket som verkar oslagbart. Om man bokar hotell via Ocean Island Tours i England. Allt verkar vara OK hittills även om jag hade hört några som inte gillat att de bokat och då fel uppstod inte fått tillbaka bokningsavgift. Detta kan ju avskräcka en del. Men vi vågade. Och allt verkar som sagt bra. Hotellet har bekräftat köpet.
Varför just detta då.!!
Jo de har ett erbjudande med boka 7 dagar få 14 , all inklusive (och barnen kostade bara typ 3000 kr styck om de är under 12 år.) Så det gick på typ 25000 kr för alla.
Sedan kollade jag runt en hel del och runt 35000 ligger flera bolag för flyget. Köpenhamn med Swiss. Och bra tider. Inte allt för lång väntan osv. Detta flyg kostade under 29000 kr. Och det är ju lite beroende på vad Euron står i. Är hyfsat låg nu. Bör bli under 55000 kr. Samma resa med Fritidsresor. Samma hotell Veranda Palmar resort gick på minst 76000 kr. Detta är nog ett begränsat erbjudande och just efter nyår. Sedan avgår inte Swiss planet så ofta som de andra. Men kan man tima in det så passa på.
Annars funkar ju Air Maritius eller British också!!
Bokade Swiss via deras egen hemsida.
29 nov. 2010 16:15
Hoppas ni kommer iväg....personligen tycker jag att man ska resa bekvämt utan att ta på sig onödiga risker vilket är vanligt då man bokar boende och flyg separat istället för en arrangerad paketresa. Hoppas att ni inte råkar på några extra utgifter för normalt sett har inte Mauritius under högsäsong gratis nätter och jag och min familj har besökt denna ö många gånger...Hoppas allt går bra men ta och kolla upp dem ni bokat genom.....Annars finns flera mindre mycket bra researrangörer i Sverige som har alternativa hotell. Palmar beach är sådär.
Av Miliam
29 nov. 2010 16:56
hej... jag har länge velat åka till Mauritius men tyvärr har det varit på tok för dyrt....

vi har 3 småbarn och det har kostat runt 100 000kr för att åka dit 14 dagar vilket jag tycker är kaos...

vilka småbolag menar du och vilka hotel skulle du rekomendera...

mvh
1 dec. 2010 11:33
Hej!
En möjlighet att komma undan något billigare är att åka under lågsäsong. Vi åkte dit under den svenska våren och prisskillnaden rörde sig om 20.000 kronor. Bokade med Lime-travel. Tyckte det var roligt att ha sett Mauritius men det blir nog inte mer än den resan.Blev illa berörda av fattigdomen och plåtskjulen som stämde dåligt in på denna s.k. lyxdestination Tycker också att flygresan (British Airways + Ar France)är sååå lång. Men smaken är ju som....
Av Klas2k
1 jan. 2011 18:19
Det behöver inte bli svindyrt att bo på Mauritius, men flyget kommer man inte undan...
65kkr för 2 vuxna+2 barn betalade vi för 2v, över Jul-Nyår (bokade med Sun residence).
Vi hade kunnat få det ett par tusenlappar billigare om vi bokat separat boende, men just det med garantin som en paketresa innebar fick bli avgörande, tillsammans med de ställen vi hade att välja på.

För de pengarna, som iof är oerhört mkt pengar som vi har sparat ihop men ändå i sammanhanget relativt ok, så bodde vi under peaken av högsäsongen på ett mkt bra lägenhetshotell som heter Grand Baie Suites (rekommenderas f.ö varmt).
Vi valde dock bort all-inclusive medvetet, inte bara pga ekonomin. Fördelarna med att bo "själva" är valfriheten och att man ser mer av resmålet. Nackdelen, när man har barn, är kanske att det bitvis bli lite mkt transporter om man inte bara vill vara vid hotellpoolen...

Flygresan är dock mkt lång.
Vad gäller människors situation på Mauritius så verkar den ändå förhållandevis ok. Det finns fattiga och arbetslösheten är på ca 10%, men det finns många ställen som är mkt värre i Afrika. Och man skall definititvt inte dra sig för att åka dit pga detta, även om, som alltid, det finns ett fåtal som tar hand om de mesta pengarna så är turism det som är den främsta inkomstkällan för maurituerna (två ligger sockerrör), och turismen sysselsätter många på ön.
/K
Av Malovia
9 jan. 2011 11:15
Hej - vi är nyss hemkomna från 10 dagar på Mauritius, vi flög med Air Mauritius och det var bra. Som sagt, det är ju en lång flygresa men vi hade nattflygningar båda vägarna & då kan man ju sova bort en del av tiden. Vi reser med våra barn som är 8 & 11. Kan rekommendera en mysig kreolsk restaurang; Chez tante Anthalie som ligger norr om Pamplemousse gardens. Sockermuseet är också värt ett besök, barnen gillade att man fick smaka olika sorters socker! Luchrestaurangen såg fin ut, de hade dock stängt då när vi var där. Kan också rekommendera djuphavsfiske - vi lyckades få en blue marlin!
Lycka till på er resa, det är en härlig ö!!
Av Njalla
16 jan. 2011 19:24
Vi ska hyra lägenhet i två veckor. c:a 6000 SEK. Vi flyger för 38000 så det blir 44 000 totalt. Vi är 5 stycken. Två vuxna en tonåring och två barn. inte så dyrt. Kan återkomma i slutet av Mars med referenser, men paret vi ska hyra av har goda referenser. Så, det behöver inte bli så väldigt dyrt alltså.
Av Friss
26 jan. 2011 20:41
Var på Mauritius 2008, trivdes kanon. Bokade flyg på egen hand och boende hos beforetravel.se. Där bodde vi på Villas Mon Plaisir som var prisvärt. Betalde något på 500:- per person per natt och då ingick frukost och middag. Vi var ju ofta iväg på dagarna och åt väldigt goda "takeaway" luncher för runt 10:- på stranden. Dryck på hotellet var också prisvärt, en öl ca 15:- och en drink 30:-. Barn under 2 är gratis och barn upp till 12 år betalar halva priset. Han som har resebyrån var väldigt hjälpsam då man hade en del frågor. Det ingår även transfer från och till flygplatsen...
Lycka till!!