Snorkling?

19 aug. 2019 21:56
Visningar: 84
Hej
Undrar hur snorklingen är på Mauritius?Vart är den bästa och kan man hyra båt för att snorkla?Vi kommer att bo i Belle Mare i feb nästa år.

Med vänlig hälsning ulrika
Av M4sta86
5 sep. 2019 11:47
Hej.
https://www.mauritiusinsideout.com/snorkeling-in-Mauritius.html kika på den här sidan. Finns en del bra tips.
Jag snorklade lite ifrån stranden i Trou Aux Biches, gav mig inte ut på de djupare delarna vid reven för det var mycket båttrafik.. Finns markörer att köpa som du fäster på kroppen så det blir en flagga ovanför ytan så båtförarna ser att man snorklar.. Snorklingen där var inget märkvärdigt, lite fiskar osv.. Finns sköldpaddor i området men krävs båt.
Hyra båt kan man göra, vi tog en privat tur ifrån stranden för att simma med delfiner under 1h tid, fantastiskt! De rör sig mest kring Tamarin Bay men vi hade turen att en familj hade rört sig norrut så vi slapp alla andra turister.
9 sep. 2019 23:40
Tack snälla för svar och länk 😊
Av M4sta86
10 sep. 2019 13:40
Citerat från Ulrikall:
Tack snälla för svar och länk 😊
Inga problem, säg till om du behöver några andra tips :)
12 sep. 2019 09:32
Har läst mig till att man kan hyra taxi över en dag för rimligt pris. Vad det något ni gjorde M4sta86?
Och har du några andra tips på vad man kan göra?
Av M4sta86
12 sep. 2019 09:52
Citerat från Ulrikall:
Har läst mig till att man kan hyra taxi över en dag för rimligt pris. Vad det något ni gjorde M4sta86?
Och har du några andra tips på vad man kan göra?
Vi hyrde en dagstur med taxi ja. Med en kille som heter Dave +23057851683 otroligt vänlig och bra priser.
Vi åkte till teprovning, kaffeplantage, romprovning, en vulkan, Chamarel Waterfalls, 7 coloured earth, viewpoint etc under en dagstur. Tror vi betalade runt 2500-3000 rupies för en heldag. Någonstans kring 700kr för 2 personer.

Vi var även ute och simmade med delfiner. Det går turer varje morgon i från Tamarin Bay. Vi lyckades dock hyra en privat båt i Trou Aux Biches och simma med dom strax utanför i stort sett helt själva. Inte massa turistbåtar som jagade delfinerna. Otroligt värt.

Du har katamaranturer till både Flat Island/Gabriel Island och Ile aux cerfs. Gjorde aldrig dessa.

Casela adventure park - en park med massa djur (zebror, giraffer, lejon osv) Kan köra Segway safari där. Gjorde inte heller detta.

Man kan även bestiga Le Morne och få en fantastisk utsikt.

Sen finns det ju oändligt med stränder som kan vara värda ett besök.

Eftersom du ska bo i Belle Mare har ni ju väldigt nära till Ile aux Cerfs, så den turen hade jag nog gjort. Ska va vackert men lite av en turistfälla.
12 sep. 2019 16:44
Tack snälla för snabbt svar.
En fråga till,hur är det med shopping på Mauritius?:-)
Av M4sta86
13 sep. 2019 08:38
Citerat från Ulrikall:
Tack snälla för snabbt svar.
En fråga till,hur är det med shopping på Mauritius?:-)
Oj, bra fråga.. Shoppade inget där, mer än vardagsartiklar :)

Men tror det finns en stor shopping galleria i Grand Baie. Läste precis att det verkar finnas 3.

Grand Baie Bazar, La Croisette och Mont Choisy Le Mall. Googla så hittar du säkerligen mer info om dessa.

Verkar finnas några i Belle Mare också, 0 koll hur bra/stora de är
Medlemmen har tagit bort svaret
13 sep. 2019 23:20
En dagstur med taxi lät ju väldigt intressant med Dave😊. Vi reser med två barn 13,17 årSkulle vilja åka ner till Le morne ,vattenfallerna och ev stanna och snorkla under vägen.
Marknaden i Port Louis vill vi göra en dag efter lite googlande 😊
Vill även till Ile aux Cerfs för en dag.
Och tack för tipset ang delfinerna ,skulle vara en otrolig upplevelse men vill inte ta en turistbåt och jaga delfinerna men att göra som ni att ta det privat lägger vi på minnet 👍
Tack för alla tips M4sta86 👍
Mauritius, massor av info sökes!
Mauritius Axamo, 3 mars 2009
Updaterad av M4sta86 för 7 veckor sedan
20
Vi är såå sugna på att åka till Mauritius på nästa resa. varit i Thailand nu 3 ggr o vill prova något nytt. Det jag undrar över är mkt!! Vi har 3 barn på 8,14 o 15 ska tilläggas. Vi vill åka på egen hand reguljärt o boka boende själva. Hur hittar vi ett boende till rimligt pris ca 1000:- natten ...
Finns det någon resebyrå som hjälper till med bokning som inte är "standard"?
Mauritius Sagosessa, 28 mars 2018
Updaterad av Englo för 1 år sedan
6
Hej, jag sitter och drömmer om/planerar en resa till Mauritius tillsammans med mina tonårsbarn år 2020 då jag samtidigt fyller 50. Jag funderar på att vara borta 14 dgr eller tre veckor. Vet inte vad som är bäst? Tröttnar man efter 14 dgr ni som vet? Jag funderar också på att variera både ...
Mauritius mars 2016
Mauritius Susanneh, 24 jan. 2016
Updaterad av M4sta86 för 1 år sedan
19
Är på väg till Mauritius nu i mars (2016). Undrar om det finns någon som har erfarenhet av ön.. Flyget är bokat, men boendet är öppet. Vi kommer att vara där 2 veckor, och tänkte att vi skulle dela på vistelsen med ev 2 olika boenden. Boendet bör inte vara all inclusive..gillar nämligen att gå ut ...
Mauritius Le Morne
Mauritius Delfin, 26 apr. 2007
Updaterad av Mauritiusforever för 12 år sedan
3
Till alla som ska åka till Mauritius vill jag berätta om en liten pärla, Le Morne. Jag vill tipsa om dessa fantastiska stränder med fin snorkling bara några 50 meter ifrån stranden. Jag rekommenderar inte att bo i lägenhet då det inte finns en enda restaurang i närheten utan man måste hyra bil ...
Första resan till Mauritius
Mauritius Socman, 26 dec. 2013
Updaterad av Socman för 5 år sedan
6
Hej på er! Har funderingar att resa till Mauritius. Ser helt underbart ut. Har läst här på forumet om Mauritius men det är inlägg från typ 2007. Undrar om någon varit där nyligen eller känner till Mauritius.. Vi är 7 vuxna och ett barn på 3 år som ev åker. Syftet med resan är upplevelser och att ...
Kostnad /fickpengar
Mauritius Sonyajacobsson, 29 juli 2017
Updaterad av M4sta86 för 13 veckor sedan
78
Hej Bokat resa till Mauritius i feb 18 . Har försökt få ett grepp om kostnadsläget för att äta och dricka på restauranger som INTE tillhör hotellet. Vi vet att mat och dryck på stora flådiga hotell är dyrt men vi kommer bo i grand bai med frukost och äta ute om kvällarna på andra ställen än ...

Om Mauritius Afrika

Det finns mer än 15 mil med perfekta vita sandstränder inom några minuter med bil och vattnet är varmt och kristallklart året runt.

Ön Mauritius ligger mitt ute i Indiska oceanen, ungefär 70 mil öster om Madagaskar. Det är den största av öarna i önationen med samma namn.
Här råder perfekt och varmt klimat med 27-29 grader under januari-februari och ca 20 grader under kallaste månaderna i juni-juli. Havet är också härligt varmt, det är stabila 22-27 grader under året.
Stränderna på Mauritius är galet paradisiska med kritvit sand och laguner som är skyddade bakom ett av världens största korallrev.
De här sandstränderna täcker 150 kilometer av kusten så det är inte svårt att hitta några meter paradis du kan ha för dig själv.
De största resmålen på Mauritius är huvudstaden Port Louis, Blue-Bay i sydväst och Grand Baie på nordkusten.
För dig som vill variera dagarna i solen med aktiviteter så finns det massor att göra på ön. Det finns en sevärd botanisk trädgård, ett akvarium, havsfiske och romdestillerier för studiebesök.
Naturen på Mauritius är fantastiskt vacker med både berg och regnskogar. Det finns stora naturområden som är skyddade och som du kan upptäcka till fots eller med safari.
En av världens mest färgglada naturformationer finns på sydvästra Mauritius. Sanddynerna här heter Terres des sept Couleurs, ”sjufärgsjorden” på svenska, och består av ett antal olikfärgade geologiska sandlager. Här är sanden färgad både röd, brun, lila, grön, blå, lila och gul. Besökarna får inte gå omkring i sanden men det går att köpa små färgglada sandfyllda provrör i souvenirbutiken.