tips på var man bor bra

Av Lena47
30 dec. 2016 23:13
Visningar: 2143
Nu sneglar vi från Vietnam mot Mauritius i stället. Hittar faktiskt ok priser med charter dit om ett år. Med boka tidigt rabatter och lite sånt så känns det ändå överkomligt.
Det är all inlusive vi tittat på som jag egentligen inte är någon beundrare av, av flera skäl.
Vi är två vuxna och två barn i mellanstadiet och det känns onekligen prisvärt, tror jag?
Det finns absolut fina hotell utan A I , men hur är utbudet av restauranger på ön, var och hur är prisläget. att äta ute för en familj på fyra?
Har rest till Väst Indien för många år sen då vi var ett stort sällskap ( släkt) och tog det och visst var det ok, till och med bra...men inte ser man mycket runtomkring eller gynnar mindre lokala entreprenörer inte.
Ni som varit där, vad säger ni?
Och jag är också sugen på Seychellerna, men där har inte bolagen släppt resorna än. Är det samma prisklass eller dyrare.
Någon som rest reguljärt till någon av dessa ovan och hur rekommenderar ni det?
Vi är vana resenärer men just den delen av världen är ny för oss, men kanske är det dumt att ta charter ändå om bättre alternativ finns?
Tips någon?
31 dec. 2016 08:58
Hej. Jag befinner mig på Mauritius nu, har varit här i 14 dar. Åker hem den 2 jan Vad vill ni få ut av resan? Bad och sol, aktiviteter? Äta ute kostar från ca 40:- och uppåt. Mest ligger priserna runt 60-90:- Allt beronde på vad man gillar. Berättar gärna mer när jag kommer hem.
Mvh Jens
31 dec. 2016 09:18
Jag reste reguljärt till Seychellerna och det går utmärkt. Har dock inte varit på Mauritius än, tycker det verkar mer turistigt.
Tycker dock inte det finns mycket restauranger på Seychellerna, i alla fall inte utanför Victoria.
Det går ofta bra att äta på hotellen dock.
3 jan. 2017 18:24
Hej. Nu är jag hemkommen från Mauritius, där jag firat Jul och Nyår.
Jag reste reguljärt med Lufthansa, Air Mauritius flyger också reguljärt från London och Paris.
Jag håller fullständigt med dig angående AI, gynnar hellre det lokala. Finns inget resebolag som idkar någon välgörenhet, utan allt är tillrättalagt för att plocka ut så mycket som möjligt av resenären.
Mauritius bygger ju mycket på turism, dom är deras största inkomstkälla, men jag undrar vart pengarna tar vägen! Till multinationella hotellföretag, eller?? För jag upplevde ön som skräpig utanför lyxresorten. Huvudstaden Port Louis är inte värt ett besök.
Jag bodde hos privata personer söder om Port Louise, fanns inte mycket att göra där, men närhet till andra beacher och aktiviteter. Tycker det är bra att hyra bil för att ta sig runt . Fina beacher på öns västra sida, Flik en Flaq, lite för mycket turister, Albion, mindre beach men mer lugn och lokalt folk. Södra sidan från Le Morne hade fina beacher som i stort sett var folktomma. Här kunde man stanna och få en beach för sig själv.
Andra veckan bodde jag på östra sidan i ett guesthouse i Mahebourg. Söder om Mahebourg fanns flera hotell med en fin strand bara ett par steg från hotellen och ut i det turkosa vattnet. Härifrån finns flera aktiviteter att välja på, så även på den västra sidan. Men kanske lite mer här. Blue Bay beach är en trevligt ställe, men glöm att betala för att snorkla i Marin Park, koraller som till 95% är döda och ett fåtal fiskarter.
I Mahebourg fanns flera bra restauranger, priser från en god kycklingsoppa ca 25-35:- till ca 70-90:- för andra rätter. Fanns också möjlighet att beställa hummer för 3-400:- Naturligtvis vill väl inte Mauritius ha turister som mig, som betalade 250:- natten inkl frukost, men jag gynnade iaf det lokala. Till iunch blev det mest medhavd frukt och vatten, eller ngn lätt soppa.
Besökte aldrig den norra delen, som av många turister ses som den bästa, men flera av lokalbefolkningen jag pratade med skulle aldrig åka dit som turister. För mycket aktiviteter som förstör beacher, med all båttrafik.
Mitt samlade intryck av Mauritius är ett betyg 3 av 5 mest beroende på det lokala folket som jag hade tur att träffa. Vill man åka ut som barnfamilj för att bada, ja då finns bättre ställen närmare med mindre flygtid. Jovisst är det mycket turism, men finns också annat, men då får man ta sig lite tid. Allt beroende på vad man vill med semester och vad man vill få ut. Har inte varit på Seychellerna, men flera bekanta bedömer det som ett bättre semestermål an Mauritius.
Mauritius bedöms ju vara ett lyxsemestermål,, dock fann jag inte det. Men å andra sidan var jag aldrig innanför murarna på någon lyxresort.

MVH
Jens
18 jan. 2017 10:46
Takk for mye fin informasjon om Mauritius. Har ett spørsmål til deg : Vi skal på cruise som begynner og slutter i Port Louis . Har tenkt på en eller flere overnattinger før og/eller etter cruiset.
Har lyst til å bo i Port Louis og ta reiser ut derfra. Har du noen hoteller du kan anbefale ? Ikke Luxus.
18 jan. 2017 18:10
Citerat från Runespania:
Takk for mye fin informasjon om Mauritius. Har ett spørsmål til deg : Vi skal på cruise som begynner og slutter i Port Louis . Har tenkt på en eller flere overnattinger før og/eller etter cruiset.
Har lyst til å bo i Port Louis og ta reiser ut derfra. Har du noen hoteller du kan anbefale ? Ikke Luxus.
Hejsan. Jag var i Port Louise 2 gånger, men bara kort, då jag hade privat boende ca 1 mil sör fra Port Louise. Kollade inte på hotell i Port Louise. Hur många är ni? Sök boende på Airbnb, där kan ni säkert få boende runt 400:- per natt.
MVH Jens
Av Tintani
21 jan. 2017 19:25
Hej Lena
Jag har varit på både Mauritius och Seychellerna. Var jag tvungen att välja så skulle jag välja Seychellerna som jag tyckte var både mysigare och paradisaktigt dock beroror det på vad ni är ute efter för semester. Om jag fåratår det rätt små pratar vi inte vrållyxsemester?
Om maten & aktiviteterna är det viktiga då skulle jag välja Mauritius (där finns massor att göra). Men om vi pratar chill och vacker natur så blir det Seychellerna. Min favoritö där är La Digue där man kan bo prisvärt på något av de BB som finns där. Finns även några ställen att äta men inget jätteurval. Ön är bilfri (i stort sett) så man tar sig fram med cykel. Flera fina stränder. Du kan läsa mer om både Seychellerna och Mauritius på min blogg om du är mer nyfiken. http://cathinkaingman.se/la-digue-seychellerna-paradiset/
Kolla dock vädret noga, planerar ni att åka i december så är Seychellerna nog ingen bra ide pga regnperiod.
Av Mamza
2 mars 2017 07:18
Hej

Har varit i Vietnam men planerar just nu en resa till Mauritius.

Jag kan varmt rekommendera Vietnam på alla sätt och vis. Reste dit när sonen var 7 år, maten mycket god och varierande , underbara människor, tryggt , bra väder och jätte billigt. Vi bokade flyg separat och hotell separat det var ett par år sen typ 7 år men då bodde vi för 130kr natten för 3 personer hotell med pool nära havet. Tog också och åkte Mekong deltat till Kambodja en fantastisk resa och sonen älskade varje minut.

Hoppas ni får en härlig resa när ni bestämmer er.