Restips Östafrika

9 juni 2019 15:01
Visningar: 99
Hej,

Jag planerar att i oktober åka iväg en tid till Tanzania/Uganda.
Drömmarna/Tankarna är som följer:
- 5-7 dagars Safari (Gärna att man delvis vandrar en del), gärna tarangire, lake manyara, Ngorogoro, Serengeti
- Någon Vecka i Uganda för att se Gorillor och Schimpanserna
- Zanzibar/Pemba/Mafia för bad, dykning osv.
- Vandring kring Kilimanjaro (ej bestigning)

Jag efterfrågar erfarenheter från liknande resor,
hur jag på ett logistiskt smart sätt kan lägga upp resan,
vart flyger jag i tanzania
och Uganda
Transporter
boenden
safariarrangör
etc etc.

Alla erfarenheter mottages tacksamt :)
9 juni 2019 16:38
Jag besökte gorillorna och schimpanserna i Uganda i februari i år. Mitt resesällskap åkt sedan vidare till Ngorongoro och sedan Zanzibar.
Till Uganda flyger du till Entebbe. Med Etiopian eller Emirates. Etiopian vanligen billigare, Emirates bekvämare.
Safari i Tanzania utgår i från Arusha, Kilimanjaro Airport (JRO). Och även Kilimanjarovandringen. Det går direktflyg dit från Entebbe.
Från JRO går det sedan direktflyg till Zanzibar.

Jag har skrivit om min resa till Uganda här:
https://4000mil.se/index.php/category/afrika/uganda/

Och Zanzibar (vid ett tidigare tillfälle) här:
https://4000mil.se/index.php/category/afrika/tanzania/

Finns även lite Kilimanjaro här:
https://4000mil.se/index.php/att-bestiga-kilimanjaro/
14 juni 2019 10:43
Hej Bergmanad!

Vet inte riktigt hur lång ni kommit i er planering av resan men här kommer lite tips från vår resa som vi var på i oktober 2018. Jag har tips på världens bästa safariarrangör i Tanzania och en fantastisk taxichaufför i Zanzibar. Har svarat på många kommentarer och inlägg här på reseguiden tidigare där även flera stycken har använt sig av samma safariarrangör som vi gjorde efter mina tips!

Vi var på en två veckors lång dröm semester i Tanzania och Zanzibar. Vi bokade safari med en lokal resebyrå från Arusha som jag verkligen kan rekommendera. Han ordnade de bästa 7 dagarna i mitt och min mans liv som vi någonsin har upplevt.

Han är relativ nyöppnad och har jobbat som guide i 7 år men två år tillbaka har han startat eget. I och med att han är relativ ny egen företagare så har han MYCKET rimliga priser om du jämför med andra väletablerade safariarrangörer. Han är själv en Massai och besitter all information som man behöver i en guide under safarin. Vi bodde på de mest fantastiska lodger/boenden under vår resa och varenda minut under de 7 dagar vi spenderade tillsammans med honom var planerade och mycket strukturerade. Eftersom vi fick nöjet att ha honom för oss själva i en stor fräsch jeep så fick vi en ännu bättre special upplevelse av resan.

Företaget heter Brown Parrot Safaris och ni hittat honom på Facebook men han är enklast att komma i kontakt med via whatsapp. Hans nummer är +255755652097. Han finns även på TripAdvisor och Instagram och du hittar honom under samma namn.

Vi kom även i kontakt med en lokal resebyrå i Zanzibar som ordnade alla utflykter och transfer till och från flygplatsen. Han heter Asaed och ni når även honom på whats app på nummer 00255655846082.

Lite svar på dina frågor:
Vi la upp resan på detta sätt:
7 dagar safari där vi besökte Serengeti, Tarangire och Ngorongoro.
8 nätter sol och bad på en underbar resort på Zanzibar.
Flyg: Arlanda-Addis-Arusha
Arusha-Zanzibar
Zanzibar-Addis-Arlanda

Boenden: Vår safariarrangör gav oss olika alternativ på boenden som vi själv tillsammans med honom sedan valde. Boende på Zanzibar hittade vi på Booking.com utefter våra önskemål.

Hoppas informationen kommer till nytta vid planeringen av resan och hör gärna av dig vid fler frågor eller funderingar.
Av Annans
31 juli 2019 18:05
Jag har gjort båda ställena fast vid olika tillfällen. I Uganda använde jag mej av en lokal researrangör som ordnade precis allt enligt mina önskemål till ett mycket bra pris. Till Tanzania flyger du lämpligast till Kilimanjaro airport, då är du nära till både Kili, kaffeodlingar, safaristartpunkt och annat trevligt. Kan rekommendera att du bor i Moshi som är betydligt lugnare än Arusha. Min researrangör heter (Logga in för att se e-postadress)
Jag har tidigare varit på Zanzi och valde denna gång Mafia för att kunna snorkla, se valhaj och jättefruktfladdermöss. Mafia är pyttelitet, lite turister och få boende, rekommenderas verkligen.

Vad det gäller Uganda. Även där använde jag en lokal aktör, vi flög in till Entebbe, blev upplockade där och resan gick sedan via chimpansreservatet och slutligen gorillorna som var en once in a lifetimeupplevelse. Boka era tillstånd i mycket god tid.
Jacksons firma hittar du här: https://www.bwindimountaingorillatrekkingtours.com/
Vi gjorde också utflykter på Lake Victoria för att se träskostork, cyklade MTB i Entebbe.

I min blogg finns diverse Afrikaresor med
https://annanilssonspet.blogg.se/
Frågor om Zanzibar
Tanzania Karinfroder, 19 jan. 2017
Updaterad av Sandbro för 2 veckor sedan
17
Hej! Jag åker till Zanzibar om några veckor och kommer vara borta i 2 veckor. Vi tänkte resa runt lite på ön och bo på några olika ställen. Jag är tacksam om ni som varit på plats har möjlighet att svara på några frågor. 1) Finns det någon del av ön som påverkas mer eller mindre av tidvattnet? ...
Tanzania, safari + Zanzibar. Safari från Arisha eller Dar es Salam ?
Tanzania Viko70, 23 jan. 2018
Updaterad av Viko70 för 12 veckor sedan
25
Hej, vi ska till Tanzania i slutet på december, över julen/nyårsafton. Vi börjar fundera på hur vi ska organisera resan på bästa sätt förstås. En enkel fråga men viktig för oss, till och börja med: är det smidigare/billigare med att landa i Arisha och börja 5 dagar safari därifrån eller från ...
Tanzania ja eller nej?
Tanzania Annakalle, 17 maj 2019
Updaterad av Annakalle för 14 veckor sedan
12
Jag letar runt efter ett trevligt ställe att tillbringa nyår på med familjen (make två ”stora” barn och en flickvän till ett av barnen) har googlat mig runt stora delar av världen och funderar nu på Zanzibar. Önskar åsikter om detta ställe, vart ska man bo, prisnivå, sevärdheter, ska man ...
Zanzibar i september?
Tanzania Vagabond92, 30 mars 2019
Updaterad av Ayunggyan för 19 veckor sedan
6
Hej! Har tänkt att åka iväg 4 veckor i september och funderar lite på Zanzibar. Är det någon som varit där då och har koll på vädret? Klarar man att va på Zanzibar i 4 veckor utan att bli uttråkad? Och är det någon som vet vad det kostar att åka på några dagars safari? Oerhört tacksam för svar! : ...
Safari
Tanzania Bettis65, 21 apr. 2019
Updaterad av Ayunggyan för 19 veckor sedan
2
Ska till Zanzibar i februari 2020 och undrar om man kan boka safari i förväg? Vi vill åka på en kortare safari tur på 2 dagar! Är det ens möjligt? Elisabeth ... Ayunggyan: Hej! Jag har i andra forum tipsat om en safariarrangör som vi använde oss av när vi åkte på safari i Tanzania i september ...
Zanzibar
Tanzania Bettis65, 4 apr. 2019
Updaterad av Ixploretheworldcom för 24 veckor sedan
5
Hej! Funderar på att åka till Zanzibar i mars nästa år! Finns det någon som kan svara på mina frågor? 😁 1.Hur är vädret i Mars 2.Vad kostar det att äta på hotell/restaurang jämfört med Sverige? 3. Kan man köpa typ rom eller vodka på flaska i någon affär? Om någon kan svara så skulle jag bli ...

Tanzania Afrika

Tanzania är ett land för riktiga äventyrare. Här får du tropisk värme, storstad, spännande afrikansk kultur, häftiga sevärdheter och åka på safari och uppleva ett fantastiskt djurliv i otroliga naturområden.

Naturen och djurlivet i Tanzania får du ingen annanstans i världen. Åk på safari i Tarangire eller Serengeti Nationalpark och upplev geparder, zebror, hyenor, flodhästar, lejon och elefanter i den förbluffande naturen med otroliga träd, sjöar och vattendrag. Lär dig mer om Afrikas historia med ett besök hos massajerna i en by i Ngorongoro. Regnskogen i Udzungwabergens nationalpark, Kilimanjaro, högsta berget i Afrika och de vackra naturområdena kring Victoriasjön är alla fantastiska upplevelser.Dar es-Salaam, som är landets största stad, erbjuder både pulserande stadsliv och avkopplande strandhäng. Åk till Kariakoo Market och fynda prisvärda tyger och kryddor, ät och drick gott till skön musik på Mbalamwezi Beach Club eller sola och bada med en drink i handen på lokalbefolkningens egen favoritstrand, Coco Beach. Bongoyo Island och Mbudya Island är också två populära stränder. Ta en tur till paradisön Zanzibar och slappna av på kritvita stränder i värme som i princip aldrig går under 30 grader dagtid. Bada vid korallrev, strosa på stadens fina gator och njut av god mat.