– Jag njöt av varenda minut på Zanzibar

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Många drömmer om att besöka den afrikanska kryddön och dess kritvita sanstränder. Cecilia besökte Zanzibar i januari, här berättar hon om den sköna stämningen och delar med sig av ett härligt bildspel.
Publicerad 19 november 2009

Så här skriver Cecilajja om Zanzibar:
“Det som är mest påtagligt i mina ögon, är människorna! Barn som går runt och håller varandra i handen, spelar boll, skrattar och är så där nyfikna som barn ska vara. Vuxna män och kvinnor som med ett outröttligt leende på läpparna jobbar, pratar med varandra, pratar med oss och försöker emellanåt sälja dig något. De lite äldre som redan har jobbat ett helt liv sitter ute på gatstenar och stolar och umgås med varandra, röker lite, diskuterar vad som har gått snett med världen… Det är den stora skillnaden. Befolkningen umgås. Utomhus. Finns inte en tanke på att sätta sig framför en TV eller ett dataspel när man kan ha så trevligt tillsammans! Jag njöt verkligen av varenda minut.”

Hej Cecilia, vad ska man tänka på när man åker till Zanzibar?
– Spontant det jag tycker man ska ha i åtanke att ön är väldigt liten. Man behöver inte vara rädd att det ska ta för lång tid att transportera sig. Det tar ungefär 45 minuter att ta sig från Stonetown till badorterna på norra västkusten.

Cecilias tips inför Zanzibar-resan

1. Köp diverse biljetter via stället ni bor på, det är minst risk att bli lurad då.
2. Ta det försiktigt på kvälls/nattetid, det finns en del brottslighet som kryper fram efter nattens inbrott.
3. Se till att spendera några dagar i Stonetown och missa inte att äta på kvällsmarknaden! Där serveras dagsfärsk fångst från havet!
4. Om ni även ska till fastlandet – handla inga souvenirer på ön, det är svindyrt i jämförelse. Shoppa på fastlandet istället.
5. Använd hög solskyddsfaktor!


Hitta ditt flyg
Nyfiken på Zanzibar? Resor och inspiration här.