Sri Lanka med barn en månad

30 sep. 2012 19:27
Visningar: 8135
Hej!
Jag har läst runt lite här och hittat bra tips om Sri Lanka, och vill nu komplettera med några frågor.
Vi funderar på att resa till Sri Lanka i en månad, våra barn är 2 och 4 år, resvana men det jag undrar över är hur stränderna i söder är, det är väl en del med mycket höga vågor?

I övrigt trivs vi i lugna områden, inte för exploaterat och turistifierat men gärna några strandrestauranger att välja mellan. Någon som har förslag på en sådan strand?

Hur är Tangalle? (Osäker på stavning)

Jag har förstått att det tar tid att resa i landet , stämmer det? Vi funderar på att hyra hus, men om man vill se några olika delar av den södra ön kanske det inte är klokt att hyra ett och samma hus för hela vistelsen?

Jag tar gärna emot tips om någon har , gärna också på platser/aktiviteter som kan passa barn.
Av Gevalia
1 okt. 2012 11:34
Hej!

Visst är vågorna höga även på den södra delarna av ön, liksom den västra. Dock fann vi ett lugnt ställe vid Mirissa. Om du tittar på en Googlekarta så finner du Mirissa Beach som tre vikar. Den minsta och ostligaste hade ej höga vågor. Flera restauranger längs stränderna. hårt trafikerad väg genom byn dock.

Boendet vi hade i Januari har byggt en pool i trädgården där det växer bananer och andra frukter. Aporna i djungeln på andra sidan muren kan "hälsa på ibland" :)
Vi åkte mellan Dambulla och Mirissa vilket tog 8 timmar, så ja nog tar det tid att förflytta sig.(Colombo - Bentota 3 timmar) Smala krokiga vägar. Chaufförer finns överallt, bara att fråga där ni bor, så finns det någon som har en bekväm minibuss. Priserna är också ok.

Boende är lätt att hitta men det kan vara bra att ha de första nätterna bokade.

Elefantsafari i någon mindre park p.g.a mycket skumpiga "vägar"/ små barn.
Flodtur på Bentota River med krokodiler, apor, ödlor, fåglar m.m.

Trevlig resa!
Av Emmha
31 okt. 2012 21:18
Hej,
Vi var där i januari med två barn (5 resp 3 år). Vågorna är höga och på vissa ställen är stranden bortspolad sedan tsunamin, men visst finns det ställen där även barnen kan bada. Vi åkte inte längre söderut än till Hikkaduwa (jättefint), vi upplevde att de finaste stränderna börjar vid Bentota. Aktiviteter behöver man just inte "leta" efter, de dyker upp :) Tex jättesköldpaddorna som bodde på stranden och som vi matade med sjögräs. Solkräm var dyrt. Tipsar om att smörja in barnen i citronella olja för att undvika myggbett! Köpes enkelt på plats. Vi åkte till Pinnawala park (elefant park) helt klart en upplevelse, även om det är onaturlig miljö. Där var det dock riktigt turistifierat. Om ni vill besöka ändå så fundera på att bo kvar en natt. När sista turistbussen åkt stänger hela "byn". Vi var nästan de enda kvar :) Utsikten från rummet är exakt samma som vad man får om man går in i själva parken. Boende finns på Agoda.se

Negombo tyckte vi var bra att avsluta på eftersom vi då var rätt trötta på att åka, dock är det ett chartermål.. och JA det tar tiiiiid ... att åka. Från Colombo går det en motorväg söderut som avsevärt förkortar restiden, dock kostar det en mindre avgift (typ 40 kr) att åka vilket gör att lokalbefolkningen underviker den. Vår chaufför poängterade också att bussen behöver ha bra däck osv eftersom det tar tid att få hjälp om man får punktering etc

Lycka till! Sri Lanka var superhärligt! Lokalbefolkningen var väldigt hjälpsamma och måna om turisterna. Vi kommer sannolikt att åka igen :D
Av Vic2ria
11 juni 2013 22:33
Idaskorpan? vi har tänkt åka med två barn 2,4 år i september i år och går i samma tankegångar som du hade.

genomförde ni er resa och har du några tips isf?
Av Emmha
12 juni 2013 21:08
Hej Vic2tria,
Vi åkte tillbaka igen i januari 2013 (barnen då 6, 4). Då åkte vi söderut till Mirissa. Är det något du undrar över svarar jag gärna. Ungefär vart har ni tänkt vara? Vad vill ni se?
Av Vic2ria
15 juni 2013 12:12
vi tänkte flyga till colombo och kanske göra två eller tre stopp. Vi vill bara och ta det lugnt men även se natur kanske lite djur etc. och hålla oss till budget hotell men så att det gärna är nära till vatten och gärna en pool.

Först var jag inne på att hyra hus men sen började jag fundera om det inte är smidigare att ta hotell då man ändå vill åka runt lite?
Av Emmha
15 juni 2013 22:03
jag skulle nog säga hotell. det är enkelt att boka hemifrån.
Kika på Hikkaduwa. Det tar en stund att ta sig 2,5-3 timmar motorvägen, men väl där tyckte vi att det var bra.
5 juli 2013 08:06
Hej!
Vi har precis börjat planera för en månads resa i Sri Lanka med 2 barn, 2 och 4 år. Vad beräknar ni att reskassan kommer att gå på?
Av Vic2ria
10 juli 2013 21:43
det beror nog lite på om man åker hög eller låg säsong och vilken standard man tänkt sig etc?
Av Tojo77
15 sep. 2013 22:43
Hej,

Jag vill gärna också ha tips på ställen att bo på och aktiviteter för barn i åldrarna 4-6 år. Vi är helt inne på Mirissa under ett par veckor, och någon mer plats, men vet inte riktigt vilken. Gärna något som är lite mer äkta om ställena längs med kusten är väldigt turistiga.

Söker platser där vågorna inte är för höga för barnen i januari/februari.