Sri Lanka med ettåring!

16 jan. 2018 16:29
Visningar: 580
Hej! Tänkte besöka Sri Lanka i mars med vår ettåriga son och skulle bli jätteglad för tips och råd! Tex om vilka stränder/ställen som är extra barnvänliga och gärna specifika hotell. På/nära strand 🤗
Vi är nog bara där i två veckor så jag tror vi vill bo på ett ställe och göra dagsutflykter.
Hur är det allmänt med barnstolar på restauranger och spjälsängar på hotellen? Bilbarnstolar? Har någon åkt tåg längs kusten? Det verkar va ett härligt sätt att uppleva landet. Tipsa GÄRNA om andra aktiviteter som man kan dra med ettåringen på!
Tack på förhand! / Lena
Av Cillat
1 feb. 2018 10:35
Kom hem från Bentota igår. Bodde på Vivanta by Taj, relativt dyrt hotell men värt varje krona. Det bodde flera småbarnsföräldrar där och de upplevde att de fick bra hjälp av personalen. Det finns en barnpool, direkt vid stranden.
Restaurangen har barnstolar och det fanns aktiviteter för lite större barn. Tex trollkarl, mata fiskar, skattjakter mm.

Generellt på sri lanka så används inte bilbältesstolar, restauranger har inte barnstolar, ev kuddar att sitta på.

Tågen är det ofta fullt på, vi stod alla resor, och det finns inte plats för barnvagnar på dem. Fönster och dörrar är öppna, så ni kan inte släppa ögonen på ett barn i en sekund där.

Orkar lillen åka buss länge rekommenderar jag safarin i Uda walawe, eller en promenad i Galle.
Men det som är bäst är de fantastiska stränderna. Att plocka snäckor, jaga krabbor, titta på småfiskar och leka i vågorna.
6 feb. 2018 14:50
Hej!
Vi kom hem från Sri Lanka igår, har rest i 2 veckor med vår 1,5 åring. Det har gått superbra!!

Vi bodde bl.a. i Hikkaduwa där jag VERKLIGEN kan rekommendera Garden on sea. Hikkaduwas strand är en av Sri tankas barnvänligaste eftersom revet skyddar mot vågor. Detta guesthouse ligger precis vid stranden men har en inhägnad trädgård. perfekt för oss som kunde låta vår 1,5 åring springa runt i skuggan samtidigt som den andra snorklade (revet ligger 20 m från huset). Finns även ett kök med kyl och spis etc. Bra wifi gav även lite lugn och ro...

Kolla Gardenonsea.com!

Vi hade med blöjor, wipes och välling hemifrån, och bra solgrejer. Hade även med en slitenbegagnad bilbarnstol som förvisso var lite bökig att släpa på. Åkte bl.a. på safari i Udawalawe, åkte tåg till Kandy, besökte Ella och Mirissa. Allting har funkat hur bra som helst.

Hör av dig så kan jag ge mer detaljerade tips! /Emma
Av Pehmy
19 juli 2018 18:54
Hej Emma1984!
Vi planerar 5 veckor på Sri lanka (Galle) i mars nästa år tillsammans med våra två söner som då är 10 månader och knappt 2,5 år gamla och undersöker nu olika boendemöjligheter.
Tycker boendet gardenonsea låter intressant :) vi kommer vara mkt ”hemma” i Galle då min man är föräldrarledig och jag på utbyte via undiversitetet. Minns du vad det kostade / natt? Hittar inte info på hemsidan! Fanns det kök? (Delar man med andra i så fall?) Pool?

Undrar också hur det funderade på Sri Lanka med transport, måste vi själva släpa med ett babyskydd och en bilbarnstol och montera varje gång vi vill åka någonstans? Eller finns det ”privatchaufförer” som också kan erbjuda bilstolar?
Kändes det otryggt att åka i trafiken med barn?

Tack!
20 juli 2018 18:32
Hej! Vad kul att vara på plats så länge på Sri Lanka. Vi tog en tur till Galle från Hikkaduwa över dagen, besökte dock bara fortet. Vi hade med en gammal bilbarnstol, kändes bra när vi åkte lite längre sträckor. Men samtidigt åkte vi ju en hel del tuctuc, och då sitter man ju helt oskyddat. Så inte helt konsekvent där alltså vad gäller säkerhet... Chaufförer finns det gott om, bara fråga där ni bor.
Det finns ingen pool på Garden on sea, men det ligger typ 20 m från vattnet. Tror att det kostade ca 500-600 kr natt vilket såklart är mycket som ni planerar att stanna en längre period (det är mer som ett hotell än ett hostel, 3 jättefina rum som gar tillgång till ett gemensamt kök).