Sri Lanka - Maldiverna februari 2014

Av Helllen
27 juni 2013 22:37
Visningar: 4072
Denna gång är det Sri Lanka och Maldiverna som står tur och jag ber nu alla reseguidens beresta och världsvana medlemmar om tips på dessa ställen men främst Maldiverna. Tanken är att spendera 2 veckor på Sri Lanka med lite sol och bad men främst äventyr och upplevelser och 1 vecka på Maldiverna i ryggläge på playan. Hur tar man sig lättast mellan dessa länder? Är det att boka på plats på Sri Lanka? Hur ordnar man boende bäst och vilken atoll ska man åka till, ja frågorna är många..
Ser tacksamt fram emot alla svar!

Ha en fin helg!
27 juni 2013 23:25
Nu var det ju ett bra tag sedan vi gjorde samma grej :)
Vi var två veckor på Sri Lanka och såg det mesta och åkte runt och var på safari. Hemska och samtidigt äventyrliga veckor (det var ju väldigt oroligt just där vid den tiden).
Men sen flög vi med Air Lanka från Colombo till Male på Maldiverna.
På den tiden gick det långsamma båtar ut till öarna och vår resa tog väl en fyra timmar eller nåt sånt då. Nu har de ju snabbare båtar och vissa har små flyg.
Vi åkte i alla fall till Merefenfushi kallad Meru och ligger i den norra delen. http://www.meeru.com/
Det var helt fantastiskt och vi hade egen strand utanför vårt boende.
Det tog 45 minuter att gå runt vår härliga ö och man hade verkligen semester!
Det finns ju några atoller att välja mellan ca 1100 sådär....:)
Kolla här annars också: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/tips-om-maldiverna-fran-rutinerad-maldivian-wannabe-24752
Mvh
Av Helllen
28 juni 2013 23:28
Canada2000- tack för tipsen! Är det möjligt att boka boende från Sri Lanka med "resebyråer" eller är det att kontakta hotellen direkt som gäller? Och när man väl bestämmer sig för en atoll & hotell, brukar de ordna med transfer dit från Male då eller är det att ta sig på egen hand som gäller?

Danielnilsson- Det är via Emirates vi ska åka, först till Sri Lanka sen Male och ett par sista dagar i Dubai var tanken. Snuskigt billigt nu, alla stopp = 10.000:- för 2 pers. Har du någon erfarenhet av bolaget som sådant??