Sri Lanka, RESETIPS tack!!

Av Narmada
23 nov. 2014 17:55
Visningar: 837
Hej Alla!
Jag och min pojkvän har bokat resa till Sri Lanka den 20 Januari -15. Vi planerar att stanna i 18 dagar i landet och sedan åka över till Maldiverna i några dagar, som ett avslut på vår resa.
Vi har gjort upp en liten resplan, men vi tycker det är svårt att veta hur vi ska ta oss runt på Sri Lanka (buss,tåg,privat chaufför), vilka platser som är värda att besöka, hur många dagar man ska vara på respektive ställe.. Var ska man börja. Vi vill ju få ut så mycket så möjligt :)

Ställen vi funderar på att besöka är: Colombo, Mt. Lavinia, Negombo, Pinnawala (Elefanthem), Kandy, Sigiriya, Nuwara Eliya, Yala Nationalpark - Därefter ta oss ner till sydkusten.Har förstått att man inte får missa Mirissa Beach, Galle.....

Sedan vill vi ta oss upp längs kusten till Colombo och flyga till Maldiverna den 9 Februari.

Vad tror ni? Ge gärna tips på ställen som är värda att besöka :)
Vi skulle bli superglad för alla tips och råd då det känns som om vi sitter lite fast i planeringen!

Hälsningar:
Sofia & Johan
23 nov. 2014 22:48
Jag har gjort precis din rutt och vi hyrde egen chaufför med bil som ordnade alla hotell och allt till oss, Vi var ute ett par dagar och hann se ganska så mycket. Vi bodde då två veckor i Hikkaduwa.
Sen flög vi två veckor till Maldiverna och på vägen hem bodde vi en natt till i Columob.
Detta var nu ganska så länge sedan men det går säkert att hyra chaufför idag med. Hör efter med hotellet där ni ska bo så kanske de har bra tips om det.
Vilken ö på Maldiverna ska ni till? Vi var på Meeru (Merefenfushi) och det var helt underbart! Vit korallsand som är sval och det är verkligen semester där!
Mvh