Sequoia ,hur gör man?

28 okt. 2018 10:13 (redigerad)
Visningar: 368
Vi kommer att komma till Seqouia parken med bil och tänker förmodligen lägga max ett dygn där, men hur gör man för att få ut mest av besöket, helst utan att bli ruinerad, har googlat massor men blir bara mer förvirrad, mycket av informatonen verkar utgå i från att man tänker campa där en vecka. Jag har aldrig besökt en nationalpark men informationen verkar vara fördjupning till den vana besökaren..
Men hur gör man?, kör man runt med egen bil, är det svårt att hitta guldkornen osv, eller finns det ordnade rundturer för en vettig peng? Vad skall man tänka på osv.
Av Marulk
28 okt. 2018 15:53 (redigerad)
Först o främst, vilken nationalpark är det ni planterar att besöka? Seqouia & Kings Canyon Nationalpark?
Mycket bra information hittar du på hemsidan, https://www.nps.gov/seki/index.htm , kontrollera särskilt sidan om stängda vägar etc. Är det Seqouia NP du menar kan man köra bil och komma till trevliga vandringsstigar som till tex General Sherman, världens högsta träd
återkom gärna om du inte hittar det du söker
Av Emolis
28 okt. 2018 20:10
Vi var i Sequoia National Park i somras. Vi körde från LA och hade bara en knapp dag i parken, men vi hann se massor. Vi körde runt själva vilket var väldigt enkelt. Förutom inträdet till själva nationalparken kostar det inget att köra runt och titta på "sevärdheterna". Vi vandrade den lilla Sherman Trail, besökte Tunnel Log, klättrade uppför Moro Rock mm. Utöver det finns det ju bla Giant Forest Museum som hade stängt precis när vi kom dit, men väl värt att gå en promenad i omgivningen och titta på gigantiska sequoian Sentinel. Finns flera vandringstigar i Giant Forest om man har mer tid vilket vi tyvärr inte hade. Vi bodde sen på The Gateway Lodge precis utanför nationalparken när vi kom tillbaka på kvällen.
Jag har skrivit om bl a Sequoia National Park här, https://varbrokigavarld.wordpress.com/2018/06/25/sequoia-national-park/
29 okt. 2018 10:58
Om ni kommer söderifrån övernatta i Three rivers där det finns billigt boende, sedan upp tidigt så har ni en heldag i parken och hinner se det mesta.