Rom - Sicilien

Av Emmfre
16 maj 2018 21:00
Visningar: 1067
Hej!
Jag och min man planerar en resa från Rom till Sicilien i Juli. Vi börjar med att spendera 3 dagar i Rom och avslutar med 5 dagar på Sicilien. Dessa är bokade men däremellan har vi ytterligare 5 dagar som ska fyllas. Vi hade tänkt ta tåg hela vägen för att se så mycket som möjligt av kusten men vill såklart stanna (2-3 stop) längst vägen, frågan är bara vart??? Det enda vi vet är att vi vill se Pompeji och därefter inte stressa i vår resplan utan bara sola, bada, njuta. Max 4 timmar mellan stopen Rom ner till naxosbukten på Sicilien. Funderat på Tropea en eller två nätter. Snälla vill ni hjälpa oss hitta en bra resplan, det är vår första resa till Italien och det börjar kännas att tiden är knapp. Alla tips tas tacksamt emot. =)
Av Emmfre
18 maj 2018 15:57
Tack snälla för svar. Tropea verkar verkligen fint. Ni vet inget om andra ställen vid kusten fast högre upp? Mitt emellan Napoli och tropea?
19 maj 2018 08:27
Det ni inte får missa längs vägen är Amalfikusten, söder om Neapel. Tex att vandra Gudarnas stig en dag.
Jag har skrivit tips om Amalfikusten här:
https://4000mil.se/index.php/tag/amalfikusten/

Tropea, som du resan fått tips om, har jag själv precis kommit hem ifrån. Lite tips till andra städer och platser i Kalabrien kommer här:
https://4000mil.se/index.php/utflykter-fran-tropea-med-hyrbil/

Kan byn Alberobello (bildgoogla!) vara något. Inte riktigt på rutten, men kanske en avstickare?
Av Emmfre
19 maj 2018 09:47
Tack Gunillad! Ser verkligen underbart ut!