Tropea Italien 2013

Resealbumet skapat av: Sierra
21 okt. 2013
Visningar: 2081
Flyg till Lamezia Terme International Airport ”Sant´Eufemia”, hyrbil genom Economy Car Rentals och boende på Villa Italia Vittoria B&B i Tropea.

Där har du förutsättningarna för vår vecka i Kalabrien. Vackert väder och +26 mötte oss när vi landade ca 11.00 (före tidtabell) 1 oktober. Efter att vi hämtat ut hyrbilen och satt fast GPS-en där vi valde bort motorvägen, hade vi ca 1 tim efter kustvägen till Tropea.

Villa Italia Vittoria B&B visade sig stämma väl med de positiva reviews det fått. Parkering utanför entrén, trevlig personal och kanonläge ca 100 m till Piazza V.Veneto och ytterligare 100 m till Corso Vittorio, huvudgatan genom Gamla Sta´n. I Gamla Sta´n kryllar det av typiska italienska restauranger av alla slag i de mysiga gränderna och priserna är ungefär desamma överallt och billigare än i norra Italien.

Bil är nästan ett måste då man snart känner “byn” och det är trevligt att dra runt och kolla andra ställen också. Vi var bl a ner till Reggio Calabria, 10 mil söderut, som ligger i Italiens “stortå” söder om där Messina-sundet är som smalast. Dit åkte vi på motorvägen då det annars antagligen tagit hela dagen då det är väldigt bergigt i Kalabrien och i bland är det som att köra i alperna. När vi kom upp på motorvägen från Tropea var det hela 19 tunnlar på vägen söderut så då kan du förstå att det är minst sagt kuperat.

Oavsett var man var och vilken krog man satt på kommer snacket i gång på allvar med lokalbefolkningen när man nämner Zlatan "Ibra". Vilken stjärna han är där nere och alla vet var Svezia ligger. På ett par krogar i Tropea ropade de "Ciao Ibra" när jag dök upp. Det var nästan som man fick börja skriva autografer själv :-)
Besökta länder: Italien
Reslängd: 8 dagar
Datum: 1 - 8 oktober 2013

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Sierra
22 okt. 2013 22:37
Tack och jag kan verkligen rekommendera Villa Italia Vittoria B&B!
Av Desires
22 okt. 2013 17:30
Fina bilder på mysig semesterort! Även ert B&B ser trevligt ut och ligger bra till, själva hyrde vi lägenhet när vi var där, men detta B&B kan jag fortsätta rekommendera då på min reseblogg? Vilken tur med vädret ni måste ha haft, härligt att få sån värme nu i oktober! http://www.desires.se/#post12