Sardinien eller Sicilien?

Av Pelle77
11 mars 2010 14:34
Visningar: 14313
Jag funderar på att besöka Italien i sommar, och ska i så fall för första gången uppleva Rom. Men vill såklart se annat också. Förra Italienresan spenderades i Toscana med bil, vilket var väldigt lyckat. Den här gången vill jag ha mera sol och bad, men fortfarande ha möjligheter att se och uppleva saker. Valet står nu emellan Sicilien eller Sardinien. Vilken av öarna är "bäst" så att säga?

Upplägget är att ha bil hela tiden, och ha 7-9 dagar att åka runt, kanske 3-4 övernattningar. Vilka orter på respektive ö är värt att spendera tid på? Badstränder, vad rekommenderar ni där? Tacksam för alla svar!
11 mars 2010 16:34
Hej !
Jag har varit på Sardinien två gånger och det kommer att bli flera besök där.Om du vill kan du titta in på min sida jag har två Resealbum från Sardinien.
Sicilien är nog också en spännande ö,har tänk mig en tur dit fram mot sommaren.
Ryanair flyger till båda öar.Tror Norwegian också gör det.
Av Desires
11 mars 2010 17:02 (redigerad)
Hej!
Jag har varit både på Sicilien och Sardinien. Om du ska till Sicilien så vill jag rekommendera orten Cefalu som är en väldigt fin pittoresk ort som känns genuin, du bor där bland italienarna och där ska man bo mitt i stan tycker jag, det finns en ganska lång strand intill staden, man kan också göra utflykter till nationalparken som ligger ganska nära Cefalu. Taormina, Etna och de Eoliska öarna vill jag också rekommendera! Här kan du läsa min berättelse om Sicilien: http://www.desires.se/#post90
På Sardinien var jag förra sommaren och blev väldigt förtjust i den ön, tycker definitivt att man ska hyra bil och åka runt på ön så man får uppleva de vackra omgivningarna där. Sardinien är nog en ännu vackrare ö än Sicilien tycker jag. Även Alghero gamla stad är jättemysig, men alldels för mycket folk där i juli/augusti, då är det bättre att vara i nordvästra eller norra delen av ön där de milslånga fina stränderna och charmiga småbyarna ligger! Om du vill kan du läsa och se foton från Sardinien här: http://www.desires.se/#post36
Av Pelle77
11 mars 2010 17:22
Tackar er bägge för tipsen, bilderna ser ju fantastiskt fina ut! Fördel Sardinien för tillfället! ;)
Vi kommer att ha bil, gillar den frihet det för med sig, samt att man byter boende och får lite fler upplevelser. Hur ser det ut på södra Sardinien?
11 mars 2010 20:51
Hej Pelle! Jag var i Sicilien i oktober och kan inget annat än att rekommendera denna fantastiska ö! Vi flög till Trapani med Ryan Air och åkte tåg därifrån till Cefalú. Cefalú är helt fantastiskt och har en väldigt fin strand. Jag har många bilder därifrån på min profilsida och har flera filmer men som jag inte kan ladda upp, eftersom funktionen inte fungerar här på RG just nu. Cefalú har en mycket avslappnande känsla, men samtidigt finns det maffiosos överallt. Det är ingenting du märker, men du får känslan och det är förmodligen därför det är även är ett väldigt trygg ställe. Om det inte vore det skulle det vara dåligt för maffians affärer också ;)

Alla tyckte att vi borde hyra bil eller åka buss mellan Trapani och Cefalú eftersom de tyckte att det gick mycket fortare och var mer bekvämt. Men vi hade ingen problem alls med tåget och tyckte det var hur bekvämt som helst. Det tog typ 3 timmar och kostade 40€ t/r eftersom vi köpte biljetterna samma dag som vi åkte. Om du åker till Cefalú måste du besöka en väldigt mysig vinbutik som har 'happy hour' alla dagar. Paret som äger den är jättetrevliga!

Jag tyckte också väldigt mycket om Trapani. Där finns säkert världens godaste pizza i siciliansk stil! Stället heter Pizzeria Calvino och jag kan tänka mig att åka tillbaka till Trapani bara för att äta deras världberömda pizza igen. I Trapani finns en väldigt mysigt och bra placerad b&b som heter "I Colori del Vento". Rummen är väldigt fina och ligger vid kajen där båtar från till exempel Sardinien lägger till.
Prova också deras glass i en vetebulle, särskilt pistageglassen som är en specialitet därifrån! Om du befinner dig i Trapani, åka gärna upp till medeltidsstaden Erice, som ligger högst upp på ett ganska högt berg. Vi tog linbanan upp. Det tog runt 15 minuter och var väldigt häftigt! Men den är inget för någon som har höjdskräck!
13 maj 2010 17:42
Jag har varit på Sardinien och kan verkligen rekommendera den ön. Hyr bil, men planera inte in för mycket, för det tar mycket längre tid att köra på ön än vad man tror.
Det är väldigt fint uppe i bergen. Gamla stan i Alghero är också mysig. Dyrt under högsäsong! Man behöver iallafall minst en vecka på sig för att utforska ön tror jag. Vi var där bara över en weekend och det var alldeles för kort. Har du kanske några tips i Toscana? Vi ska åka dit i oktober.