Bila ner till Italien från Sverige, via Polen

12 maj 2011 10:48
Visningar: 5042
Hej!

Mina svärföräldrar ska bila ner från Sverige, ner till Italien, via Polen och frågade mig om tips.

Jag är precis hemkommen från Italien, och har lite få tips därifrån, men är inte alls en van bilare.. utan flyger snarare när jag är på resande fot.

I Polen kommer dom vara i Gdansk där det finns släkt, men sen vill dom ha en dag i Auschwitz, för att sedan köra ner till Italien.

Hur delar man upp en sådan resa? Bra resvägar? Bra hotell påvägen och där nere? Var i Italien borde man åka?

Jag har endast varit i Rom, och nu senast Toscana...

Är det någon som har tips tar jag gärna emot :)
12 maj 2011 22:25
Hej

Det är stor risk för att ni åker på bitivs dåliga vägar i Polen, så jag skulle sata på att att efter Auschwitz styra kosan till Autobahn i Tyskland. Italien är ju fullt av platser att besöka .... vad är era intressen och hur länge tänker ni vara borta? Budget?

//BL
Av Lasse42
13 maj 2011 13:30
Skaffa en bra bilkarta t.ex M:s Europa-atlas. Undvik nattkörning på mindre vägar i Polen- Tjeckien.
Övenattningar är överlag billigare i Polen-Tjeckien-Slovakien. Kommer man in i nordöstra Italien ligger ju hela landet framför en och vart man ska åka måste man avgöra själv. Tänk på att motorvägarna är avgiftsbelagda och att farten ofta är runt 200 KM/tim med små avstånd mellan bilarna.
17 maj 2011 11:21
Tack för svaren!

Jag tar till mig av era tips! Hittade en riktigt bra sida: http://www.viamichelin.com/ som var väldigt enkel och duktig på att hitta bra vägar.

Ett tips till er andra som söker!
Av Stoffs
17 maj 2011 20:56
Om de passerar den norra gränsen mellan Tyskland och Schweiz så kan Bastei vara värt ett besök - där bjuds man på mäktiga naturscener!
http://stoffs.blogspot.com/2010/07/roadtrip-dag-13-fredag-prag-berlin.html

Annars så tyckte jag att vägarna i Tjeckien var riktigt usla och ibland kom man ut på otroligt små vägar pga avstängd motorväg osv (detta med hjälp av en nyuppdaterad Navigon GPS). Dessa vägar var inget jag hade velat åka på efter skymning...

Kika in i formspost: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/tanka-pa-bila-till-gardasjon-16784 för mer information om vackra passager i alperna och några trevliga besök i norra italien.
Av Trea
17 maj 2011 21:55
Vi har bilat från Italien till Gdansk. Större delen av vägarna är väldigt dåliga. Det finns några nya fina vägsnuttar i Polen, men de flesta går åt "fel" håll. Första sträckan söderut från Gdansk är dock fin. Det är ganska trevligt att åka genom Polen, men man behöver ha gott om tid på sig. En del kör lite hur som helst också... Vi har skrivit en del om bilvägarna i Polen här:
http://www.freedomtravel.se/2009/08/vagarna-i-europa/