Toscana i okt - resrutt utan bil

Av Linn89
18 aug. 2019 13:02 (redigerad)
Visningar: 195
Planerar en 30-årsresa till Toscana och behöver tips på bla resrutt med lokaltrafik/cykel.

Vi är tre tjejer som flyger till Pisa i början av oktober, stannar en vecka. Förstår att hyrbil är smidigaste sättet att ta sig runt, men ingen av oss vill köra så det måste bli lokaltrafik och ev. taxi/cykel vid kortare avstånd.

Vi är intresserade av lantbruk, natur, stad, kultur, konst och god mat. Vi siktar på att ev besöka: Pisa, Florens, Siena, Lucca, La Spezia, gärna en vingård med närhet till någon av dessa orter. Någon med erfarenhet av lokaltrafiken till dessa platser?

Låter det rimligt att hinna med under en vecka? Missar vi något "måste" att besöka?

Hade gärna besökt Cinque Terre men tror det blir svårt att hinna utan bil?

Hur ser badmöjligheterna ut i oktober? Var?

Varma källor i närheten?

Hur är vädret? Behöver man varma kläder, långbyxa/tröja/jacka?

Tips på agroturismboende?

Bäst att ha samma boende och göra dagsturer (vilken ort bör man utgå i från?) eller bättre att boka boende på olika orter?

Även hört att det ska vara fint att cykla i Toscana, erfarenheter?

Tacksam för alla tips och råd!
Av Ukunda
26 okt. 2019 08:45
Hej! Jag har en liknande fråga angående rundresa i Toscana. Får jag fråga vart ni reste och hur? Jag flyger till Pisa på tisdagkväll och har 5 dagar på mig. Alla tips tas tacksamt emot.
Av Linn89
26 okt. 2019 11:14
Hej, vi flög till Pisa där vi stannade över natten, tillbringade en halv dag i Pisa därefter tog vi tåg La Spezia, tillbringade tre nätter där. Gjorde bla en dagsutflykt till Cinque Terre med tåg, vi besökte alla 5 byar. Går att köpa en tågbiljett som gäller över dagen, kostar ca 15 EUR.

Därefter tog vi tåg till Florens, stannade två nätter. Tips på matställen i Florens:
- Simbiosi Organic
- Gusta Pizza

Avslutningsvis tog vi tåg till en by mellan Pisa och Lucca, tillbringade två sista dagarna där. Mitt ute på landet. Sista stället var helt klart favoriten! Dock verkade många stänga för säsongen den helgen.

Pisa var inte en favorit, en halv dag där räckte gott. Övriga ställen var alla fantastiska! La Spezia och Cinque Terre var lugna, genuina orter (förutom turisterna) med vackra vyer överallt, medan Florens var full i fart, fantastiska restauranger och massa kultur/museer/shopping.

Om jag skulle göra om resan skulle jag ha valt färre destinationer. I Cinque Terre kan man lätt spendera en hel vecka! Florens räckte gott med 1-2 nätter.

Lätt och billigt att resa med tåg. Mkt trappor så tänk på val av resväska :))

Ha så kul!
Av Annjohn
14 dec. 2019 08:52
Hej!
Jag är nyfiken på vad ni hittade för ställe på landet dit ni kunde åka tåg. Planerar att åka till Lucca i juni och vill hellre bo utanför än mitt i centrum.
Av Fylke74
14 dec. 2019 10:19
Glöm inte San Gimignano, underbar by.
Av Linn89
4 jan. 2020 14:42
Citerat från Annjohn:
Hej!
Jag är nyfiken på vad ni hittade för ställe på landet dit ni kunde åka tåg. Planerar att åka till Lucca i juni och vill hellre bo utanför än mitt i centrum.
Vi bodde här: http://www.booking.com/Share-r6GKac1

Sista dygnet tillbringade vi på villan, som var helt fantastisk plus otroligt vacker omgivning. Ägaren var så hjälpsam och trevlig, hämtade oss med bil på tågstation och lagade mat åt oss. Hela upplevelsen var väldigt genuin. De ordnade även med transport till flygplatsen i Pisa. Vi var dock ända gästerna eftersom att de stängde samma dag som vi åkte. Byn är pytteliten, finns en pizzeria. Hit åker man för att koppla av, njuta av vackra vyer och gott vin :) rekommenderas varmt.