Hitta hyrbil i Rom

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Rom

Listan av sevärdheter och måsten när du besök Rom kan göras oändligt lång.
En mer fantastik stad får man leta efter och staden är full av historiska platser och landmärken. Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon, Forum Romanum, Cirkus Maximus, Vatikanstaten med Peterskyrkan och Sixtinska kapellet, Colosseum. Som sagt listan är lång.


Kulinarisk resa

För att lyckas ta dig igenom alla dessa sevärdheter gäller det att du håller dig i triangeln mellan Piazza del Popolo, Piazza di Spagna och Piazza Navona. Man kan inte åka till Italien och Rom utan att göra en kulinarisk resa under tiden och det spelar egentligen ingen roll vart du går, guldkornen finns överallt. Ett tips är dock att vika av från de mest turisttäta platserna och våga kliva in på restaurangen i gränden, chansen är mycket stor att du får uppleva ett minne för livet.
Rom är självfallet en perfekt plats att hyra bil på och det finns mycket att uppleva och se utanför staden att de kräver sin egen individuella guide men ett par guldkorn ska vi tipsa om.

Romersk historia

I regionen Umbrien hittar du katedralen som tog 300 år att bygga och här finns även underjordiska kammare och orten Orvieto som är känt för sina viner.
Om romerskhistoria är det som fångar ditt intresse ska du ta dig till Ostia Antica. Här kan du uppleva ruiner av en romersk hamnstad som grundades på 400-talet f kr. Och i staden Bracciano ligger fästningen Castello Odescalchi.

Är det sol och bad man är ute efter skall man ratta hyrbilen mot fisksorten Terracina som ligger ca 10 mil från Rom. Här finns en lång sandstrand och dagens fiske och skaldjursfångst avnjuter du på någon av ortens restauranger.

Om Rom Italien, Europa

Arkitektur
Historia
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Nöjesliv
Romantiskt
Shopping
Storstad
Weekend

Få städer i Europa har ett så stort och välbevarat kulturarv som Rom. Här samlas weekendresenärer såväl som forskare för att njuta av den italienska huvudstaden.

Att befinna sig i Rom är som att kastas tillbaks in i Antiken. Runt historiska kvarlämningar och heliga platser har den moderna staden växt fram och integrerats med det romerska arvet. Idag är staden en internationell smältdegel av kultur, historia och religion.

Se till att avsätta flera dagar om du reser hit, bara ett besök i Påvens eget land Vatikanstaten tar en hel dag. Vatikanen är ett måste för varje besökare, inte bara för dess stora religiösa betydelse utan för dess storslagna arkitektur, hänförande konstsamling och inflytelserika historia. Långa köer kräver god planering, se till att köpa inträdesbiljetter i förväg. Detta gäller även för landmärket och kvarlevan Colosseum, den romerska arenan känd för sina brutala gladiatorspel. Ett stenkast från arenan återfinns Forum Romanum, Romarrikets kommersiella centrum och Circus Maximus, den stora kapplöpningsbanan som huserade tornerspel för tusentals åskådare.

Till de något mer moderna sevärdheterna räknas Fontana di Trevi och världens mest kända trappa, Spanska trappan. Här samlas såväl turister som italienare för att avnjuta en gelato i solen. I kvarteren runt Spanska trappan löper shoppingstråk med designerbutiker men för ett prisvänligare utbud, satsa på shoppinggatan Via dei Giubbonari. Avsluta kvällarna i stadsdelen Trastevere, gärna med middag på en genuin trattoria och avnjut lokala viner.

Tidig morgon vid Spanska Trappan
2 / 31
Fontana di trevi
3 / 31
Tibern med dess broar och Vatikanen
5 / 31
Viktor Emanuel-monumentet
7 / 31
Vatikanmuseets trappa
14 / 31
Moped - en av alla miljoner
18 / 31
Fontänen på Piazza della Rotonda
20 / 31
Konstantins triumfbåge
24 / 31