Hitta hyrbil i Rom

Hitta hyrbil i Rom

Om Rom

Listan av sevärdheter och måsten när du besök Rom kan göras oändligt lång.
En mer fantastik stad får man leta efter och staden är full av historiska platser och landmärken. Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon, Forum Romanum, Cirkus Maximus, Vatikanstaten med Peterskyrkan och Sixtinska kapellet, Colosseum. Som sagt listan är lång.


Kulinarisk resa

För att lyckas ta dig igenom alla dessa sevärdheter gäller det att du håller dig i triangeln mellan Piazza del Popolo, Piazza di Spagna och Piazza Navona. Man kan inte åka till Italien och Rom utan att göra en kulinarisk resa under tiden och det spelar egentligen ingen roll vart du går, guldkornen finns överallt. Ett tips är dock att vika av från de mest turisttäta platserna och våga kliva in på restaurangen i gränden, chansen är mycket stor att du får uppleva ett minne för livet.
Rom är självfallet en perfekt plats att hyra bil på och det finns mycket att uppleva och se utanför staden att de kräver sin egen individuella guide men ett par guldkorn ska vi tipsa om.

Romersk historia

I regionen Umbrien hittar du katedralen som tog 300 år att bygga och här finns även underjordiska kammare och orten Orvieto som är känt för sina viner.
Om romerskhistoria är det som fångar ditt intresse ska du ta dig till Ostia Antica. Här kan du uppleva ruiner av en romersk hamnstad som grundades på 400-talet f kr. Och i staden Bracciano ligger fästningen Castello Odescalchi.

Är det sol och bad man är ute efter skall man ratta hyrbilen mot fisksorten Terracina som ligger ca 10 mil från Rom. Här finns en lång sandstrand och dagens fiske och skaldjursfångst avnjuter du på någon av ortens restauranger.

Rom Italien, Europa

Arkitektur
Historia
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Nöjesliv
Romantiskt
Shopping
Storstad
Weekend
Tidig morgon vid Spanska Trappan
2 / 31
Fontana di trevi
3 / 31
Tibern med dess broar och Vatikanen
5 / 31
Viktor Emanuel-monumentet
7 / 31
Vatikanmuseets trappa
14 / 31
Moped - en av alla miljoner
18 / 31
Fontänen på Piazza della Rotonda
20 / 31
Konstantins triumfbåge
24 / 31