Hitta hyrbil i Florens

Om Florens

Finns det något bättre sett att uppleva Italien än med hyrbil? Nej jag tror inte det.
Listan över sevärdhet kan göras oändlig så vi börjar med ett riktigt guldkorn. Florens behöver egentligen ingen närmare presentation men den röda tråden för den här staden likt många andra destinationer i Italien är kombinationen av vackra vyer, historia, mat, vin och shopping.


Toscana

Det världsberömda Toscana går det inte att bi trött på. Här kan man åka vinvägen 222 mellan Florence och Siena och bli erbjuden böljande landskap, vingårdar som avlöser varandra och som tillsammans bildar en perfekt inramning.

Arkitektur & historia

I Florens hittar du oändligt många konstgallerier, kyrkor, palats, iögonfallande arkitektur och så mycket mer. Den mest kända kyrkan heter The Duomo som byggdes av Filippo Brunelleschi. Historiens vindslag sveper över staden vart du än går och storverk av Da Vinci, Rembrandt och Michelangelo går att skåda i denna underbara stad. Staden rankas av många som en av världens vackraste och den utgör även ett även ett ekonomiskt center för nationen. Mestadels på grund av den är en turistmagnet men även för att den är ett nav för nationens industri. Från april till oktober finns det fler turister i staden än lokala invånare. Under 2010 rankades Florens som världens tredje populäraste turistdestination av Travel & Leisure Magazines läsare.

Sandstränder & bad

Vill man ta sin hyrbil och göra en utflykt skall man bege sig till badorten Castiglioncello som ligger på västkusten och i provinsen Livorno. Pittoreskare liten ort får man leta efter. Orten omringas av tallskog och kullar som faller rakt ner i vattnet och bildar klippor, små inlopp och sandstränder.