Hyrbil

Av Pelle68
6 juli 2019 18:29
Visningar: 300
Har bokat en resa till Toscana nu i juli och hade tänkt bila runt. men insåg nu för att hyra bil på dom större hyrbilsföretagen måste man haft körkort i minst 12 månader. Har bara haft mitt körkort i 3månader, Undrar mest hur hårda är dom med det? Finns det några mindre företag som inte har den policy?.
Med tanke på efter kollat runt såg jag att man som18åring kan hyra bil på Europcar, och dom flesta fallen har man inte haft körkortet i 1år när man är 18år gammal.
Landar i pisa och är verkligen av behov av bil!. Har ni några tips eller andra alternativ HMU!!. Tack
6 juli 2019 19:01
Svårt att säga. Många har också en åldergräns på 25, eller en dyrare försäkring för unga förare. Unga förare är mer ovana och innebär högre risk för uthyrningsföretaget.

Förutom de stora så finns det en del mindre biluthyrare som kan vara mer flexibla. Kolla med dem på plats, men räkna med att försäkringen kan bli dyrare.
Av Pelle68
8 juli 2019 12:08
Ja har förstått de att skiljer mycket från bolag till bolag. Du har inga konkreta tips på dom mindre bolagen som man kanske kan höra av sig till? Behöver planera annars får ja planera om resan, då hela resan är planerad för ha bil
Av Roys
10 juli 2019 09:36
Undvik Gold car, vad du än gör. De säljer hutlöst dyra försäkringar och om duinte köper försöker de ta ut betalning på den deposition ( 15 000 sek.) de kräver i form av skada på bilen.
De större bolagen har bättre och mera kundvänliga rutiner och det kostar lite mer än de lockpriser som annonseras.