Stöd Ukraina

Ivans blogg

Lördag 3 Oktober 2009 - Hoi An
Resealbum: Runt i Vietnam

Vietnam 6. Hoi An

Solglimtar i morse. Da fick det bli cykel. Hade kanske behovt an med stodhjul. Var manga ar sedan sist. Men det ar val som med simning, har man en gang lart sig sa.....Har ar det ganska platt sa vi kom langt utanfor staden. Dar var det mest tradgardsodlingar, kanske stadsbor som har en tappa. Fast en del var storre, nog bonder som salde pa marknaden. Gillar inte att inte kunna prata med dem man traffar. Har pratade ingen engelska. Dar ute fanns en liten servering. Forstod inte vad vi bestallde, men det var helt lyckat. Inte bara citrongras och nudlar. Hon i koket kom ut och visade och forklarade hur man skulle ata. Forstod inte ett ord! Men gott var det. Vietnamesisk mat ar mildt kryddad pa ett smakrikt satt.

Tillbaka i stan en svang rund i Ancient Hoi An dar barnen fortfarande underholl. Gick runt och trummade, dansade och spelade upp sma scener ikladda vita lejondrakter tva och tva. Mycket lysdioder som blinkade pa drakterna.

Problemet ar alla moppar overallt. Har lart oss nu att man gar ut i gatan med bestamda steg. Da hinner mopparna veja undan. Tvekar man och blir osaker kan man bli pakord.

Hade passat for att ga ner i gamla stan for att ata middag ikvall. Lordag och da ar alla moppar forbjudna efter 18 (bilar ar inte alls tillatna dar). Stannade dock i naromrade efter ett tips.
Hade lamnat tvatt i morse (finns gott om mojligheter). Nar vi hamtade den i em kunde vi prata engelska med den som stod for detta. Hon rekommenderade sin dotters liila "hal i vaggen".
Hade lamnat in 2,5 kg tvatt. Fick tillbaka den tvattad och struken foar 75.000 Dong. ca 30 SEK.

Var ett gott tips. Maten var valdigt god. En ung familj och vi fick traffa hennes man och de tre barnen. 3 ar upp till tonaring. Aldsta hjalpte till att servera. Pratade med nagra andra gaster som kunde engelska. Fick flera bra tips for fortsattning. Bara locals pa restaurengen.

Ett tips. En restaurang erbjuder kokskola. Man gar till marknaden tidigt i morgon med Chef. Koper de ravaror som skall tillagas under dagen. Ravarona ar oftast enkla och frascha i det vietnamesiska koket. Mycket farska gronsaker och garna fisk och skaldjur (min specialitet).Tillbaka till hans kok. Dar far man lara sig hur vietnamesisk mat kommer till. Och ata upp den.
Vi hoppade pa det.

Verkar som om vadret har stabiliserat sig. Om bra vader kommer vi att aka ut till oarna utanfor har. Cu Lao Cham, kallat Cham Islands.
Dar finns ingen internet. Sa da hors vi inte forran fran Hanoi pa torsdag (Tack sa nagon).
Dela med andra:    

Kommentarer
Myrran säger:
Snacka om äventyr Ivan! Så trevligt att få dela dina upplevelser. Men det verkar oroväckande det här med trafiken, så take care!!!!!
Ser fram emot nästa rapport.
Maggan
Postat 2009-10-04 19:04  Anmäl
Marika säger:
Inte lätt att kliva ut med bestämda steg i den asiatiska trafiken... Det krävs gott om mod och en protion galenskap för detta =)
Postat 2009-10-04 17:06  Anmäl
Haidi säger:
Hej Ivan, kul att läsa din blogg, ta det lungt i trafiken det verkar lite farligt. Kul med kockskola,ska hålla utkik efter din nästa blogg
Postat 2009-10-04 12:49  Anmäl
Gbenskar säger:
Även om du har kommit på knepet så tycker jag i alla fall att ni ska ta det väldigt lugnt i trafiken!
Trevligt med kockskola.
Postat 2009-10-04 00:12  Anmäl
Ekkan2 säger:
Kul och följa din resa i Vietnam.Väntar spänt på nästa blogg.
Postat 2009-10-03 22:46  Anmäl
Mjorumm säger:
Inte jag heller,vi "ses" på torsdag
Ha det så bra
Postat 2009-10-03 22:05  Anmäl
Gullsing säger:
Inte jag i alla fall, Ivan. Det är SÅ trevligt att få läsa om dina resor.

Gilla
Postat 2009-10-03 21:35  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Mellanöstern — Iran
9 år sedan
Med M/V Funchal till Scotland.
10 år sedan
Malta och Gozo.
10 år sedan
Malaysia och Malacca Strait.
11 år sedan
Efter Indien.
11 år sedan