Stöd Ukraina

Travelfuns blogg

Onsdag 5 Maj 2010 - Bali

Varmt i Bali...

Har pa Bali ar det varmt...
Tog nu en paus fran poolen...;-)

Tankte ladda upp lite bilder, men det gick sadar pga datorn har pa internet cafet. Far testa ett annat sedan.

Maste bara saga att det finns saaa mycket fint har, och vi bor nu toppen bra.
Vi hamnade pa ett riktigt trist hotell en natt precis nar vi kom,
men nu bor vi 100 m fran stranden med fin pool och riktigt unerbart hotellrum.
Har dock inte utnyttjat det sa mycket da vi var pa utflykt i gar och sag fullt av fina tempel, bla a templet i sjon och royal tempel. Risodlingarna ar ju ocksa magiska att se tycker jag. Och an sa lange sa gillar vi verkligen maten. Det enda trakiga har ar att man kanner att det ar sa manga som vill lura en hela tiden, pa pengar, dricks mm. Ex. pa flygplatsen sa kom de fram tva killar och tog vara vaskor och lat oss inte kora dem sjalva, sedan ville de ju sjalvklart ha pengar, och de tackade inte ens utan menade pa att det ar sa lite for oss sa vi borde ge mer. Alla var otrevliga och tiggde pa flygplatsen. Var inte alls beredd pa det. Balis flygplata ar helt klart for liten och behover rustas upp. Och de borde lara sig hyfs att tacka for dricksen!! Nu ger vi bara till staderskan och de som har det samst stallt (forutom vid maten etc sa klart!)

I morgon skall vi pa utflykt igen och se den ostra sidan av Bali med vulkan osv. Har fatt massor av tips om Bali bl. a fran Marika och Chriholm!! Stora tack!! Blir resturangen med utsikt over vulkanen samt sa skall vi passa pa att titta nar de gor silver smycken.

De sista dagarna har pa Bali har vi inte bokat hotell an, och vi funderar pa om vi skall aka till ex Lovina... Ar det nagon som har bott dar? Eller har hotell tips pa kanske Ubud eller Sansur. Nu bor vi pa Kuta, Rama beach hotel. Har faktiskt blivit uppgraderade har ocksa (blev det i Thailand med) Forst bokade vi ett deluxrum i stallet for superior, men fick en typ stuga i stallet precis vid poolen. Jatte mysigt. Kul att fa dessa formoner hela tiden faktiskt. Da kanns det verkligen att man ar pa honeymoon.

Nu ligger vulkanaskan langt borta i tankarna :-)
Dela med andra:    

Kommentarer
Pimpilon säger:
Hej!
Jag läste att du bodde på Rama Beach, då jag bara skulle vilja fråga hur hotellet och läget var? Jag ska nämligen dit i september, är lite nyfiken men det verkar vara ett bra hotell. Jättetacksam för svar!
/Alexandra
Postat 2010-07-22 11:26  Anmäl
Brigitta säger:
Grattis! Trist att höra att de blivit oförskämda på Bali. Jag har varit där 5 gånger, sista gången 2002 och då var de trevliga och nyfikna. De bad t.o.m om ursäkt för att det började regna en kväll. Jag har alltid bott på Puri Santrian i Sanur. Ett jätte trevligt hotell som ligger i en underbar trädgård vid vattnet. Bra restauranger, både på hotellet och i närheten. Du kan också genom tjejerna som erbjuder massage på stranden få kontakt med taxiförare som kan visa dig Bali. Vi åkte med Erik bl.a. till marknaden i Denpasar. Det var en upplevelse! Köp med dig kanel hem om du gillar det, för de har den fina kanelen. Den är så stark att du börjar hosta när du öppnar burken, men jätte god och dryg.
Ha en fortsatt skön vistelse!
/Brigitta
Postat 2010-05-06 18:42  Anmäl
Marika säger:
Hej och grattis fru Travelfun =) Kul att höra av er. Tycker absolut att ni ska stanna någon natt i Ubud, tex här:

http://www.koriubud.com/gallery.php

Det är sååååå läckert här! Passa också på att besöka aporna i Monkeyforest i Ubud men håll i kameran och ev. annat. Tips! Gå ner till dammen och se dem bada och apa sig =)

Utflykten till vulkanen och restaurangen med hisnande utsikt + stopp vid silversmedjan är väl värd tiden och pengarna. Vid Lovina tro jag sanden är svart och ni kan om ni har tur få se delfiner. Har inte varit där själv men i Sanur bodde vi. Jättemysigt och lite mindra än Kuta. Boendetips:

http://www.southtravels.com/asia/indonesia/raddinsanur/index.html

Tråkigt att de blivit så oförskämda men de har det svårt. Så var det inte när vi var där 2002.

Ha en forsatt underbar resa!

Kramar Marika
Postat 2010-05-06 14:08  Anmäl
Ivan säger:
Hej Kristin!
Udbud är ju inte så långt ifrån där du är nu. Räcker säkert med en dagsutflykt om du inte skall storhandla textiler och hantverksprylar typ träsniderier.
Lovina är en bra plats för dykning eller bara snorkling. Där inte svårt att hitta bra boende.
Sanur skall du inte missa.
Det bästa med Bali är annars flyget eller båten till Lombok och Gili Islands.
Postat 2010-05-06 09:21  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet