Stöd Ukraina

Travelfuns blogg

Fredag 31 Maj 2013

Dofter av Provence

I förrgår landade vi i Nice som är en perfekt utgångspunkt till den Franska Rivieran. Det tog bara ca 20 minuter från flygplatsen till hotellet med flygbussen som körde längst med den engelska promenaden. Kostade 6 Euro. Hotell Splendid ligger tre gator upp från havet och är verkligen ett hotell jag kan rekommendera varmt om man vill bo fint. Med både pool, bar, restaurang och bubbelpool på takterassen är det verkligen värt sina fyra stjärnor. Det ar dessutom ett perfekt läge mellan Rue de Anglais och tågstationen. I onsdagskväll tog vi tåget till den norra italienska byn Ventimiglia och åt pasta. Smakade precis så al dente som pastan skall vara i Italien. Varje fredag hålls det marknad i Ventimiglia så det ett värt ett besök att åka hit, om inte annat bara för att ta en "kvällstur till Italien". Det tar knappt en timme hit med tåg. På vägen tillbaka till Nice stannade vi i Monaco för att spana in småbåtarna i Monte Carlos hamn vid kasinot.

I går tog vi både tåg och buss till den charmiga bergsbyn Grasse som är välkänd för parfym. Innan man åker hit är det roligt att se filmen "Parfymen" som handlar om hur det startade med stanken av lädertillverkningen på 1300-talet. Det finns även en bok med samma namn. I Grasse kan man tillverka sin egen parfym. Ca tio procent av all världens parfym produceras här. Det finns också fullt av små butiker som säljer väldiftande tvålar, parfymer, lavendel och torkade rosor. Det har alltid varit en dröm för mig att åka hit och finns med på min bucketlist. Jag förstår verkligen varför de kallar Grasse för Rivierans balkong i Provence. Här är det hög mysfaktor med små gator och världens vackraste gränder.

På vägen tillbaka stannade vi till i Cannes men hann inte se mycket alls av staden som håller i världens största filmfestival varje år. Det är svårt att välja vad man ska hinna med när man är i centrum av Rivieran, så det gäller att välja med omsorg.

Nu skall vi nyttja hotellets takterass en stund och fundera ut vart det bär av härnäst.

Au revoir!


Dela med andra:    

Kommentarer
Sierra säger:
Kjempefint :-)
Jag förstår att du njuter. Côte d´Azur är riktigt trevligt och en av mina favoriter.
Postat 2013-06-03 17:56  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet