Stöd Ukraina

Lillzekes blogg

Lördag 10 Januari 2009

Tarabin... en stalle som sover...

Da sitter vi igen pa ett av de sma internetcafeerna med arabsik musik ur hogtalarna, asnorna som later i bakgrunden och roda havets vagar som brusar. Vad mer kan man onska en dag som denna.

Vi avslutade Jordanien med att ta oss till farjeterminalen for att ta farjan over till Egypten och Nuweiba. Organisera och strukturera skulle man kunna lagga mer tid pa i detta landet. VI sprang runt pa terminalen, upp och ner for att betala utreseskatt, stampla passet, visa biljetter etc. Sa det tog ett tag, men vi kom hur som med. Det var vi kanske 10-12 andra vasterlanska turister och resterande var lokalbor. Farjan skulle ta ca 1 timme, och allt som allt tog det 1 extra timme innan vi lamnade Aqaba och sedan tog turen over ca 2,5 timmar - sa lite langre tog det allt :)

Just nu ar vi i en litet samhalle som heter Tarabin, ca 10 mil fran Israelska gransen och Eilat. Har har sakerligen varit mer blommande an nu, men mycket trevliga manniskor och harlig lang strand och sma matstallen. Vi flyttar hit imorgon och har hittat en fint litet rum med dusch och toalett samt frukost for endast 100 kr totalt per natt.
Senaste dagarna har vi bara latat oss och tagit promenader. Vi bor idag i Nuweiba vilket ligger endast 2 kilometer fran Tarabin. Dar bor vi en liten hydda pa stranden med stranden och havet precis utanfor dorren. Nastan alla stallen ar tomma men vi har minsann tva grannar, ett engelsk par dar han ar deckarforfattare och hon numera pensionerad inrednings och konstverksintresserad harlig kvinna. Helt underbara personer som vi delar varje kvall med pa en koreansk restaurang med god mat och en mangd ol med - det blir manga och langa samtal och allt mellan himmel och jord.

Vi stannar har i ytterliggare 3 dagar for att sedan bege oss tillbaka till Dahab for att avsluta denna resa och aka hem.

STOR kram pa er alla fran oss i varmen ( ca 25 grader och bla himmel)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet