Stöd Ukraina

Lillzekes blogg

Lördag 16 Januari 2010

KUBA RAPPORT - DEL TVA!

MOJITOS FORGYLLER VERKLIGEN DAGEN 
Hej igen alla vanner. Ver verkligen om ursakt for att ni fatt vanta pa utlovad rapport. Hur som har kommer fortsattningen….
KUBA – en av det ytterligare annorlunda och klart kontrollerade sakerna ar att de har tva valuator. En for alla Kubaner och en for turisterna. Alla betalar samma summor for mat etc. Men turistvalutan ar vard mer. Det gar 24 Convertibles (CUC) pa en av Kubanernas pesos. Turisterna far inte anvanda den lokala pesosen, utan skall endast anvande CUC pengarna. Skumt .
Vi knallade inledningsvis runt i Havanna i tre dagar. Staden ar fantastisk att ga runt i och bjuder pa massor av historia och arkitektur. Lyckades aven ta ett par timmar i Revolutionsmuseet – vilket var massor av information typ propaganda och mangder av bilder och saker/klader etc. INTRESSANT – men aven det konstigt att de ar sa fargat.
Efter tre dagar I Havanna bar det av mot Trinidad. Natten innan var Lillemor sjuk, men battrade sig under morgon sa vi bestamde oss for att gora ett forsok. Vi akte ner till busstrationen – men alla biljettern var slut. Sa det fick bli plan B – vilket resulterade i att vi tillsammans med tre fransman tryckte in oss I en KIA (japp 4 personiI baksatet) och tog den korta turen pa 5 timmar till Trinidad. Pa vissa delar av kroppen forsvann all form av kansla efter nagon timme och pa vissa andra platser holl den I sig i hogsta grad. Hur som magen holl sig i chack hela resan och vi kom fram i ett stycke 
Trinidad – en otrolig kulturstad som till raga pa allt hade en veckas lang Kulturfestival = inte sa att vi klagade direkt. Under hela festivalen hade de upptradanden pa tre olika scener, alla stans gallerior och musik och dansstallen var oppna. Vi spenderade stor del att titta pa all konst som holl enormt hog kvalite och viss inhandlades oxa. Kvallarna spenderades tittandes pa upptradanden pa scenerna och synnerhet ett kulturhus dar det var 6-8 Kubanska salsaband som spelade per kvall. Dar satt vi under vindruvetaken och drack mojitos (riktigt starka sadana) lyssnade pa mycket bra salsa musik och tittade pa alla som dansade. Har var det nastan bara kubaner som tillbringade kvallarna med vanner och dansade natten lang = precis sa som man vill uppleva Kuba.
Efter nagra underbara dagar bar det av tillbaka med bussen (denna gangen) tillbaka till Havanna och avslutande dagar i staden.
En av dagarna tog vi en tur till staden och omradet kring Vinales. Platsen for mer an 80% av Kubas tobaksodling. En otroligt givande resa da lanskapet var enormt vackert med akrar och underbara berg runtomkring. Pa vagen hann vi med att besoka en likorfabrik, tobakstorkningshus, se hur man rullar cigarrer samt krypa in I en grotta. Tja, kort och got en superbra dag som resulterade i manga bilder. Som tur ar inhandlades ytterligare minne till kameran innan – har snart lyckats ta 1500 bilder – Kuba ar landet dar kameran gar varm nastan hela tiden.
Ja, vi packade grejerna och tog “kontainerflyget” tillbaka till Mexico och Cancun och Playa igen. Och Ja, pa er fraga, klart Zeke handlade och provade ett antal cigarrer – vad trodde ni 
Ikvall tar vi nattbussen till Palenque – en resa pa druga 12 timmar – det ser vi fram emot.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet