Stöd Ukraina

Lillzekes blogg

Onsdag 19 December 2007

Special tea for you!?

Framme i Kerala! Efter en natt tagtur pa 27 timmar kom vi antligen fram till Ernakolum mitt i Kerala. Taget var som "vanliga" Indiska tag - proppfullt av indier samt en standig strom av gaende forsaljning av mat, notter, frukt, malarblock, leksaker, tandborstar, juice, kaffe, te and cold drinks!!!
Val framme i Ernakolum och efter 10 minuters prisforhandling hoppade vi in i en autoricksha till Fort Kochin. Som tur var hade vi Indiens motsvarighet till Schumacher som forare....... till och med dem pa hotellet tyckte vi var framme valdigt tidigt!!! Bra eller daligt?!? Vi fick i alla fall hog puls lite da och da!!!!
Vi kom i alla fall fram till hotellet vi bokade via telefon pa taget, ett "homestay". Rummet var kanon, stort med AC och BALKONG, inte illa minsann!!! Efter incheckning bar det ivag till narmaste restaurang for lite mat. Till Zekes fortret fann ingen ol pa menyn! Men nar vi bestallde fragade kyparen om vi ville ha ol?!? eller rattare sagt, -do you want som special tea?! Med det menades en Kingfisher beer upphalld i en tekanna med tva muggar (med motv fran London bridge). Det var nytt, men helt kanon!... maten var oxa god, rakor och fisk.
Ny dag, nya aventyr och pa dagens schema var det en tur till Cherai Beach pa Vypee Island. Vi hyrde en autoricksha som tog oss hela vagen, ca 2,4 kilometer inkl. en kortare battur. Langs med vagen var det som pa manga andra stallen, massor av sma affarer med allt mellan himmel och jord. Cherai Beach var en harlig plats, otroligt lang beach med langt mellan badgasterna. Vi knallad runt for att se om det fanns mojlighet for att boka plats pa nagot hotell dagarna innan och sjalvaste julafton. Pa tredje stallet vi kollade fanns var lycka och vi fick en fint rum med plats att sitta och slappa utanfor. Tyvarr avslutades tiden pa Cherai beach med lite regn, men vad gor det, det ar ju i alla fall varmt har!!!! Kvallen avslutades tillbaka igen i Fort Kochin med lite mat och med att packa vaskorna for imorgon bar det av till Backwater och en 24 timmars tur med bat i kanaler.
Kram pa er alla sa hors vi snart igen
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet