Stöd Ukraina

Piraternas blogg

Fredag 6 Januari 2012 - Phnom Penh

Sightseeing i Phnom Penh

Vi bestämde oss för att hyra en tuk tuk förare för ett par timmar för att se det vi bestämt oss för att vi ville hinna med. Vi kom överens om 15 dollar (ca 105 kronor) för ett par timmar(det blev ca 5 timmar). Vi började med att åka till The Royal Palace vilket visade sig vara en positiv överraskning. Det var otroligt fina byggnader på ett enormt område. Det tog ca en och en halvtimme att gå igenom och vi såg ändå inte allt. Bilderna visar mer av det storslagna intrycket som vi fick. Efter lunchen bad vi att bli körda till en Apple store. Vi åkte genom Phnom Penh som ger ett fint intryck. Gatorna är större och renare och människorna klär sig mer modernt än i Vietnam. Floden som flyter genom staden ser ren ut och det finns ett fint promendstråk längs hela floden. Parkerna är välordnade och det känns som en mycket trevlig stad. Däremot så känns det som om klyftorna mellan fattig och rik är större här i Kambodja än i Vietnam.Väl framme i stadens Apple store inköptes en iPad så nu går bloggandet lite enklare. Vi besökte The russian Market där man kunde hitta allt möjligt. Fast värmen gjorde att vi inte orkade mer än en timme. Det inhandlades en del souvenirer och sedan bar det av till ett bussbolag för att boka morgondagens bussresa till Siem Reap. Vår tuk tuk förare hjälpte oss att hitta ett företag som kändes seriöst och inte som ett bolag som laddar bussen överfull med folk. Morgondagen får utvisa svaret på detta. Vi har velat om vi skulle stanna en dag till i Phnom Penh eller om vi skulle åka till Siem Reap så snabbt. Barnen enades om att de ville åka vidare redan i morgon. Inte för att Phnom Penh är en tråkig stad, tvärtom, utan för att de valde att vi ska ha flera dagar i Siem Reap i stället. Vi har nämligen bestämt att vi ska ta ett lite bättre hotell med pool i Siem Reap för att ladda batterierna och verkligen njuta av höjdpunkten Angkor Wat som vi ser fram emot.
Måste också tipsa om glassbaren The Blue Pumpkin på 245 Quay sisowath vid floden. Det ser ut som en liten enkel glassbaren från gatan men när man går en trappa upp så är lokalen helt i vitt med panoramafönster ut mot floden. Längs vägarna är det mycket djupa soffor i vitt med stora fluffiga kuddar som man sitter i och man känner sig som en mycket kortväxt person eftersom benen inte går att böja över soffkanten. Man serveras på en bricka som står i soffan. Ett besök rekommenderas.

En sevärdhet som de flesta besöker i Phnom Penh är The killing Fields som viar Kambodjas tragiska historia. Att se skelettdelar och dylikt som sticker upp på ett fält kändes att utmana barnen lite för mycket. Vi har i stället pratat och berättat om Kambodjas trasiga förflutna. Det fick räcka.

Tuk tuk föraren Samnang som körde oss i Phnom Penh har bra engelska och var mycket hjälpsam. Han kan nås på mail: nangprofessionaldriver@yahoo.com

/ E
Dela med andra:    

Kommentarer
Piraterna säger:
Birgitta: en Lonely planet travelbook följer alltid med på mina resor. De är ovärderliga. Tack for din omtanke.

Ellan
Postat 2012-01-06 23:21  Anmäl
Gittap säger:
Hej igen! Det låter som att ni haft en betydligt bättre dag i dag. Tur. Så mycket spännande ni får vara med om. Låter som en trevlig mix med palatset, marknaden och The Blue Pumpkin. Lycka till med resan till Siem Reap! Önskar Birgitta (som hittat en gammal Travel survival kit från Lonely Planet om Vietnam, Laos och Kambodja i vår bokhylla. Så dumt att jag inte kom på att jag hade den här boken innan ni åkte, för då kunde ni ju ha lånat den! Används förresten den här typen av guideböcker numera?)
Postat 2012-01-06 20:34  Anmäl
Golstorp säger:
Skönt att höra att ni verkat hämtat er.
Vilka fina bilder från Phnom Penh.
Hoppas att resan till Siem Reap går
bra. Kram / E
Postat 2012-01-06 16:46  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Tankar och tips
7 år sedan
Louvren
7 år sedan
Torn, bågar och Box nr 5
7 år sedan
Turism, mat och astmosfär
7 år sedan
Turbulent start
7 år sedan