Stöd Ukraina

Piraternas blogg

Lördag 7 Januari 2012 - Siem Reap

Siem Reap

Tidigt i morse började vår resa till Siem Reap. Vi åkte komfortabel minibuss som vi bokade genom Gold VP transport service and tour på 29 street 05. Bussen var ny och fin och vi åkte så bra vi kunde. Vägarna däremot är väldigt gropiga så resan kändes ändå i våra rumpor. Resan tog 5 timmar och kostade 12 dollar per person. Inga extra passagerare tillkom!! Lunchen på 20 minuter var i stressigaste laget men det överlevde vi. Med lite teamwork så gick det. Vi bokade vårt hotell på agoda.com igår kväll. Familjerummet som vi hade bokat visade sig vara två stora rum med stort badrum. Hotellet har pool fast modell mindre och takrestaurang med utsikt över floden. Det känns lyxigt och barnen är värda varje extra krona (1700 kr för 4 nätter) nu efter så många resdagar utan klagan eller gnäll.
Vi har fått kontakt med tuk tuk föraren Lim över telefon som vi haft mailkontakt med tidigare från Sverige. Vi ska ta guidning på eftermiddagen i morgon i stan och i övermogen blir det helgdag vid tempelstaden Ankor Wat.
Barnen har badat i poolen en del och vi har varit nere på turiststråket och ätit middag. Saga och Vilgot tog fotmassage med fiskar. De satt på kanten till ett jätteakvarium och stoppade ner fötterna där massor av småfisk nafsade i sig död hud!!
Här i Siem Reap är det så klart ännu mer turister än i Phnom Penh. Det är till och med lite svårt att hitta mat som är typisk för Kambodja. Däremot pizza och pastarätter finns det gott om. Lite trist! Ankor Wat är den sevärdhet som lockar alla turister som är i Kambodja så det är klart att det blir lite turistit.

/ E
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Tankar och tips
7 år sedan
Louvren
7 år sedan
Torn, bågar och Box nr 5
7 år sedan
Turism, mat och astmosfär
7 år sedan
Turbulent start
7 år sedan