Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Onsdag 23 Juni 2010 - Saint-Malo

Sagoön och fd klostret Mont Saint Michel

Våran sista dag i Saint Malo. Vi bestämde oss för att utnyttja hyrbilen och passa på att utforska lite utanför staden.
Vi började med att besöka Saint Malo Akvarium som sägs vara Frankrikes största akvarium.
Vi spenderade någon timme vid akvariet som kändes fräscht och informativt men i jämförelse med Akvariet i Genua som vi besökte förra sommaren så var detta lite av en besvikelse.
De hade dock en panorama tank med hajar, diverse fiskar och stora sköldpaddor som var rätt fräckt.
Här kunde de även erbjuda sovplats då man fick sova med den stora hajtanken omkring sig.
Kan vara en kul upplevelse men jag tror att priset låg alldeles för högt för vad man fick uppleva.
Slutligen fick man åka på en ”äkta” ubåtstur via en attraktion där man klev ner i en fyrsitsig liten cockpit och kunde se ut under vattnet via ett litet fönster. Kul grej men kanske mer för barn än vuxna. Absolut inget för klaustrofobiska personer även om själva delen man sitter i aldrig går helt under vattenytan.

Därefter så följde vi kusten norr mot det gamla klostret Mont Saint Michel. Det är numera inte längre ett kloster då munkarna övergav stället på grund av den ständigt ökande turistmassan som springer runt på området.
Det blev tydligen lite svårt att koppla av och meditera med alla turister omkring sig.
Ifrån vad vi kunde förstå så bor det ett 100-tal personer på den lilla ”ön” som innehåller klostret, restauranger och annat.
Vi höll oss på parkeringen och lät oss fascineras av den ytliga bilden av byn eller ön eller vad man nu kan kalla det. Stället är fantastiskt att titta på och hela tiden när vi körde längs kusten kunde man se klostret sticka upp längs horisonten. Utanför ”ön” så styr tidvattnet över området och vissa delar av parkeringen är endast tillgängliga när vattnet är lågt.

Efter en dags upplevelser så körde vi hemåt till Saint Malo och åt sista kvällen på restaurangen Le bistrot du Rocher vilket rekommenderas starkt. Väldigt trevlig personal och fantastiskt god fransk mat.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet