Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Fredag 8 Juli 2011 - Fiumicino

Bada, packa och sista bilresan till Fiumicino flygplats följt av lite stress och svenskt gnäll.

I ett dumt beslut åker vi in till Spoleto för att köpa en kylskåpsmagnet. Vi köper alltid en magnet från varje ställe där vi spenderar minst en natt.
Vi beräknar en enkel tripp men blir snabbt påmind om att det är marknadsdag i Spoleto. Efter ett flertal omvägar lyckas vi parkera en bit ifrån centrum och vandrar hastigt genom de varma gatorna in genom murarna.
Väl inne i staden så får vi leta flitigt innan vi till slut hittar en magnet. Det är lustigt, för annars ser man alltid de där souvenirmagneterna i varannan butik.

Vi åker hem, tar ett sista dopp i poolen och packar sedan väskorna med alla vinflaskor, olivoljor och pasta. Vi lindar in allt försiktigt med klädesplagg och fyller på hyrbilen med alla väskor.
Vi tar farväl av Aziz och hundarna på gården innan vi kör ner för den grusiga vägen och svänger ut på motorvägen fortsätter ner till Fiumicino flygplats utanför rom.

Vägen ner är bekväm och bred. När vi kommer närmare Rom och Fiumicino märker man ett större tryck på vägarna. Tvåfiligt övergår till trefiligt och bilar far och viner fram och tillbaka mellan den vänstra och högra filen.
En mindre miss tack vare gps:en som ger oss en mindre omväg och snart så ser vi flaggorna inför flygplatsen.

På flygplatsen är det rätt tydligt anvisat till hyrbilsåterlämningen. Man får köra in i ett parkeringshus och på våning 4 eller 5 så har Europcar och Avis sina kontor. Vi har en hyrbil från vardera bolag så vi avslutar bilresan på samma plan.
Det går snabbt och smidigt att återlämna bilen men tyvärr hittade vi ingen närliggande bensinstation så vi får ta kostnaden för en tank bensin när vi lämnar bilen långt från full.

När vi kommer in på flygplatsen så tycker vi att vi är i god tid och räknar med att lätt kunna äta något och handla lite innan flyget. Vi hittar snabbt till kassan för Norwegian, som givetvis är längst bort i byggnaden.
När vi kommer fram är det kö på alla möjliga håll. I klassisk anda står Svenskarna och suckar och stönar högt. Längre fram så visar det sig att kassan inte öppnat. Den öppnar två timmar innan flyget avgår så vi får avvakta lite.
När de väl skall öppna kassan så har bagagebandet gått sönder. Efter en massa gnällande från kön och lite tittande av en tekniker så öppnar de upp kassan jämte och äntligen börjar kön röra på sig.
Vi checkar in alla våra väskor och klarar oss från någon överdriven övervikt pga att vi har beställt ett extra bagage vid hemresan. En av våra väskor väger 28 kg.

När vi är klara med incheckningen så är det vidare till andra sidan byggnaden för att passera säkerhetskontrollen. Här går det i den vanliga takten. Man förvånas att andra inte lärt sig att ta av sig bälten och nycklar innan de passerar. Ibland har man tur och då flyter det på men vi hamnar i lite trassel då vi har några framför oss som inte riktigt går grönt rakt igenom.

När vi väl kommit igenom så har vi en knapp halvtimme på oss att handla och äta innan vårt flyg har ombordstigning. Vi kollar några olika restauranger och alla är överfyllda med folk och har långa köer. Vi hittar lyckligtvis ett bord för oss 6 och vi köper varsin pizzaslice för att fylla magen något inför flyget.
Därefter är det en snabb visit i shopen för att göra av med de sista sedlarna och mynten i plånboken.
Ombordstigningen är lite försenad, följt av att folk inte kan ta sina platser utan måste stå i gången och vika sina kläder innan de tar sina platser, men flygresan går snabbar än väntat så vi anländer i beräknad tid till Arlanda.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet