Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

En varm dag i Assisi. Spello lämnas till en annan dag och kvällen bjuder på middag i Spoleto.

Vi äter frukost med gruppen på uteplatsen strax nedanför vårt sovrum.
Vädret känns lite osäkert. Det ser ut att bli fint men det känns rätt svalt i luften.

Tanken är att vi skall besöka de grannliggande städerna Assisi (45 min bort) och Spello (15 min bort) under denna dag.
Vi packar ner vatten, kamera och frukt sedan beger vi oss av i hyrbilen mot Assisi.

Assisi ligger högt belägen strax bredvid motorvägen och är lätt att ta sig till. Vi kör av och börja klättra berget med hyrbilen. Vägarna är behagliga och det är inte mycket till trafik.
Vi kommer upp till första parkeringen men får för oss att försöka köra till en parkering så nära centrum som möjligt.
Vi chansar och kör upp längre uppför berget och kommer till nästa parkering. Nej, lite närmare går säkert, och vi fortsätter upp ytterligare ett skikt till nästa parkering.
Vi parkerar bilen och går ner i ett tunnelsystem som binder samman parkeringen med staden. Vi kommer fram till en hiss och inser att vi är lite högre än centrum. Vi tar dock trapporna ett par våningar ner och kliver ut på vägen som slingrar sig runt om staden. Vi har utmärkt utsikt ut över området runtom staden och det är svårt att inte stanna upp för att njuta av landskapet som sträcker sig under stadens byggnader.

Efter en kort stund inser vi att vädret kanske inte alls är särskilt svalt. Vi passerar förbi en termometer som beskriver det som 36 grader. Vi håller oss till skuggorna och tar oss fram mot ett av de större målen i staden Assisi. Sankt Franciskus basilika ligger i utkanten av staden. Här hittar man bl a Sankt Franciskus grav. Kyrkan är otroligt detaljerad och har i varje hörn ett eget besöksmål. Kyrkan består även av två våningar.

Efter besöket så vandrar vi genom gränderna i hopp om en pizzeria eller ett trevligt litet lunchcafé. Vi hittar dock inget utan får nöja oss med ett enkelt litet café som serverar uppvärmda mackor.

Efter Assisi har vi planerat att besöka Spello men efter att vi anlänt till Spello tar det inte många minuter innan värmen ändrar våra planer och vi ger upp det besöket i utbyte mot lite mer tid i poolen hemma på Pianciano gården.

Tanken var att vi skulle ha en pizzabakningskurs på kvällen hemma i huset med Aziz som jobbar på gården. Tyvärr får vi flytta denna till onsdagen så istället så åker vi in till Spoleto och äter en välsmakande tre-rätters middag på restaurangen La Torretta.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet