Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

En kort, varmt och backigt besök i Spello. Gourmetmiddag med Maria på kvällen.

Sista riktigt fria dagen på semestern och vi gör vårt bästa i att fylla de hål som vi skapat på resan. Vi bestämmer oss för att besöka Spello på nytt, vi behöver hitta en extra väska till hemresan och ikväll skall vi äta hemlagad middag i huset.

Vi kör till Spello och parkerar på samma parkering som sist. Det visar sig vara lika varmt idag som sista vi besökte staden. Vi vandrar längs med en av bilvägarna som går genom centrum. Det är stor skillnad på Assisi och Spello. Spello känns mycket mer äkta och mindre turistisk. Det finns butiker lite här och där men det är begränsat med restauranger.
Vi köper på oss lite pasta och olivolja och lämnar sedan staden bakom oss. Lite för varmt för att springa runt på de lutande gatorna, men Spello är pittoreskt och mysigt.

Vi hittar en sportbutik på vägen hem, Decatlon. I butiken springer vi på en stor sportbag som rymmer 95 liter, perfekt för hemresan. Vi köper den för €45 och beger oss vidare hem till Pianciano.

Hemma på gården lägger vi oss i poolen en stund. Runt kl 17 kommer vår huskock - Maria.
Maria, något överraskande, talar inte ett ord engelska. Det försvårar ju läget något, men det går rätt bra då vi förstår vissa nyckelord och en av de yngre tjejerna som bor på gården kommer upp till oss och översätter receptet för oss.
En härlig vegetarisk förrätt, en stor oxfilé till varmrätt och hemlagad citronglass till efterrätt.
Det är underhållande att se hur hon lagar till maten. Hon känner med fingret på allt för att se om det är klart, det tas ingen tidtagning för recepten.

När hon är klar så äter vi det hela med lite lokalt rött vin på uteplatsen utanför köket.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet