Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Torsdag 24 Juni 2010 - Morigny

En oas på landsbygden i Normandie med kulturkrock som slutar i skratt och mätta magar

Vi lämnade Saint Malo och tog oss mot Normandies historiska kust.
Turen började mot Cherbourg men vi insåg efter ett tag att vårat resmål låg närmare oss än vi trodde.
Efter en avvikelse vid Saint Lo tog vi oss till Point du Hoc för att ta del av det första av många historiska platser på vår resa. Point du Hoc är numera bara ruiner och presenterar en del av historian kring Dagen D.
Olyckligtvis så anlände vi i samma veva som en busslast med skolbarn men efter 20 minuter var det återigen lugn och ro på området. Vi fortsatte på vägarna i Normandie och stannade till på en av många gårdar där det säljs lokalt tillverkat Calvados och Cider. Vi köpte några flaskor av den franska mannen som skämtade enkelt med oss på spartansk engelska.

Vi återvände till Saint Lo för att inta lunch men av någon anledning så stänger några av restaurangerna igen under eftermiddagen så det blev åter igen en lunch på Subway, vilket inte var helt fel heller.

Slutligen begav vi oss till vårt boende som ligger en bit inlands från kusten. Ett bed & breakfast vid namn ”Arts in the Garden”. Efter några smala småvägar bland åkrar och betande kor hittade vi, tack vare våran gps, fram till stället. Vi mötte ägarna Krishna och Brian som välkomnade oss och bad oss koppla av i deras väldigt spännande trädgård som de odlat i nästan 20 års tid. Vi fick snabbt tillgång till kaffe och te och satt oss i stekande sol och kopplade av till ljudet av råmande kor, en liten skara höns och vinden i träden.

Lite senare så erbjöds vi middag på stället som tillagades av Krishna. Vi mötte de två andra gästparen, det ena ett franskt par och det andra ett engelskt äldre par. Vi fick en drink i trädgården och därefter så satte vi oss alla i matsalen och fick ta del av en fyra-rätters middag.
Vi blev sittandes fram till midnatt i vild konversation med de andra paren och kvällen slutade med skratt och mätta magar.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet