Stöd Ukraina

Lenils blogg

Söndag 9 Juli 2023 - Kroatien

Podstrana

Frukost på hotell var okej som omväxling men det är ändå rätt trevligt att göra sin frukost själv. Men nu bokade vi de här två sista nätterna för att vara närmare Split men också för att få se lite annat än staden, där har vi ju redan varit flera gånger. Och för två nätter kändes det mest praktiskt med hotell. Rummet är helkonstigt planerat, Det är dubbla handfat direkt när man kommer in, sen är det en vägg mot sängen och så är toa och dusch i ett eget litet rum. Finns direkt ingenstans att hänga handdukar heller. Så den som designade detta bor nog inte på hotell så ofta. Men sängen är skön och balkongen perfekt!

Efter frukost blev det sol och bad samt måne i några timmar. Såg den inte i går kväll här heller så jag blev glad när den dök upp på förmiddagen.

Åt lunch på restaurang Olive Garden som ligger i anslutning till vårt hotell. Blev cevapcicci för mannen och en vegetarisk rätt för mig, Zucchini fylld med ris och svamp, parmesan på toppen och lite tomatsås under. Riktigt gott och kul med en vegetarisk rätt som är sin egen.
Efter lunchen gick vi mot Split-hållet för att kolla lite restauranger inför kvällen. De flesta verkar tillhöra det gigantiska hotellet som ligger drygt en halv kilometer från vårt och de var alla rätt dyra. Eller rättare sagt ännu dyrare än allt dyrt vi redan ätit. Tog en glasspaus i alla fall, en kula kostade 2,50 euro här på storhotellet mot 2 euro som det kostat på alla andra ställen hittills. Men man fick rejäla kulor och det var väldigt gott.

Efter en stunds vila blev det bad igen, bäst att passa på! Sen skulle vi ha en sista middag på den här resan. Eftersom vi kollat ena hållet tidigare så tog vi andra hållet nu. Det fanns inte många restauranger och ingen hade direkt något vi ville ha. Så vi promenerade tillbaka till Olive Garden och där fanns så klart inga bord. Ville vi vänta? Ja, det ville vi. Efter en stund såg vi att det faktiskt fanns ett bord nästan vid strandkanten men inga stolar. Troligen kom restaurangen på det också och så fixade de ett par stolar och vips efter en kvart så hade vi ett bord. En stund senare varsin öl och ännu lite senare varsin pizza som serverades på ett litet träbord, typ som en plankstek på ben! Den här pizzan var lika god som de andra vi ätit under veckan och rätt sent var vi nöjda och gick hem för vi skulle ju egentligen lägga oss tidigt, hemresa i morgon!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan