Stöd Ukraina

Journeychicks blogg

Onsdag 18 April 2012 - Beijing

Framme i Peking

Så va man framme. Blev inte alls många timmars sömn på planet innan guiden högg tag i oss på flygplatsen. Dessutom hade Pillan problem att bli insläppt i landet, då hennes pass inte matchade dagens utseende. Frågan har du tappat mycket i vikt kom på knagglig engelska. Lyckan blev kortvarig då det visade sig att det inte alls lite på att det va samma person. In i förhörsrummet ner med...( nej så farligt va det inte ;) ). Utan fram med körkortet som visade att hon va hon...

Efter denna incident och 2 timmar sömn på planet bar det iväg till sommarpalatset och redan här märkte Mattias att han blev utstirrad. När man frågade guiden om detta så sa hon att vi har bara sett utlänningar på film och det är första gången många kineser ser en i verkligheten! Mattias is different :P

Vidare i en taxifärd till centrala delarna av Peking. In på en marknad som bår guide tyckte vi skulle se. Aldrig kan mam klaga på att man i Sverige inte håller rent ;). Cykelrikshaw(?) vidare in i Hutongerna, de äldre delarna av Peking. Smutsigt, luktade gott och trångt undrade vi vad detta skulle bli av i och med att vi skulle äta lunch hos en kinesiska familj. Av cykeln och in hos dom, både nervösa och trötta men mycket hungriga. Slog oss ner och oj vilken grym mat!! Så positivt överraskande så svensk kinamat kommer nog aldrig köpas igen...

Dag2

Upp tidigt för frukost och iväg i bra tid för himmelens tempel. Men trotts att vi kom iväg i bra tid fastnade vi i trafiken. Vidare till himmelska fridens torg och den förbjudna staden. Vi har sett Mao på bild ( överraskande?)
I Kina ligger stort fokus på effektivitet, vilket märksi guidningen. Pillan framstår som lugn som en filbunke i jämförelse. Därefter tog vår guide oss vidare tillbaka mot hotellet och tog oss till en lokal restaurang som hade både groda, färskt ankblod och grishjärna på menyn. Detta är hittills vår favoritrestaurang och vi gick tillbaka för att käka middag också. Stället är ett hotpot ställe med hel fantastisk kyckling, biff, grönsaker, pannkakor mm. Man får blanda sin egen smaksättning av sås till maten man beställt och ingen kan engelska. Kanon helt enkelt!
En middag kostar runt 110 kr men man får också en kupong på 30yuan tillbaka.
Vi försöktelämna dricks men servitören bara tittade på/ sprang iväg när vi ville lämna 17 yuan till honom...
I matväg kostar jordgubbarna 3-9 yuan beroende på kvalitet så nu sprutar det jordgubbar ur ögon och öron. Smackar som svenska smultron, kan det bli bättre?

Igår gick vi på den berömda muren. Jingshaling(?) mot samatai. Dock hade nån rik snubbe köpt delar av den delen så vi gick en bit (20 torn) innan vi fick vända tillbaka. Grymt fint och klart värt resan från Beijing på 2 timmar.
Mattias glömde sin uppgift, anledningen till att han fick åka på semester när det är som värst på jobbet. Han kom på vägen tillbaka på att han lovat "labbet" op de scooter moves!
Nytt försök med 6000 terrakottasoldater kanske :)? Pillan däremot gjorde massa knepiga moves på muren. Kung fu och yoga.
När Mattias kom igenom ett av tornen stog det 8 asiater(kineser) som frågade artigt "take picture"? Blond som Mattias är så fattade han nog inte vad han gav sig in på. Dom slet tag i honom och började en efter en släng fram kameran och altinerade vem som skulle stå närmast och ta kort med honom. Efter några minuter av detta spektakel så släpptes han fri och tjejerna va nöjda. Dom hade hade kallat honom enligt vår guide för lord/Gud. Så passande med hans namn, Guds gåva ;). Trötta efter vandringen är dagen idag ämnat åt lite fönstertittande vid shoppingdistriktet och bekantar oss med tunnelbanan, 2kr/person för att ta sig fram.

Nu vidare ut i Peking. På återseende!
Dela med andra:    

Kommentarer
L_ahlstrand säger:
Om reskassan skulle börja sina (TOO mycket shopping) kan ni alltid sälja porträtt med Mattias... :) Later förresten som att maten är skrämmande ibland...
Postat 2012-04-21 20:54  Anmäl
L_ahlstrand säger:
Samt flera meddelanden. Har iallafall äntligen tagit mig hit. För en del krävs det en resa för det. Här hemma är det snöblandat regn och kallt.
Postat 2012-04-21 20:50  Anmäl
L_ahlstrand säger:
Herregud! Nu har jag skrivit lang text tva ganger och den försvinner. Skriver nu kort!
Postat 2012-04-21 20:49  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sydkorea
11 år sedan
Tankar pa flygplatsen
11 år sedan
Längesedan sist
11 år sedan
Sockertoppsberg
12 år sedan
Terrakottaarmén
12 år sedan