Stöd Ukraina

Journeychicks blogg

Söndag 22 April 2012 - Xi'an

Terrakottaarmén

Då har vi förflyttat oss sydväst till Xi'an. Vägen hit va dock mindre kul. Upp kl 430 för att ta taxi 500 från hotellet i Peking. Planet skulle lyfta 800 och dom rekommenderade att vi skulle ha 3 timmar tillgodo för att ta oss till flygplatsen. På plats 530 och alldeles för många timmar att döda för en inrikesflight. Men efter lite frukost så fick vi till slut boarding. Väl på planet är det för mkt trafik i luften ovanför så vi får inte lyfta förrän en timme efter utsatt avgång. Bakom oss sitter kraftigaste kines vi sett under denna tiden, så fort han satte sig ner i stolen så började han snarka, högt! Folk vände sig om och undrade vad som hände. Mycket ska man vara med om innan man kommer hem igen. 
Landade 60 minuter efter utsatt tid och ytterligare 45 min senare kom bagaget. Guide och chaufför väntade tålmodigt på oss och körde sen mot terrakottaarmén. 

Kul att ha sett, mäktigt med tanke på hur mycket tid folk la ner när dom byggde och likadant nu när man bygger upp dom igen. Mattias glömde återigen "Mit romana op de scooter" (buuuuuu). 
In mot Xi'an och ett häftigt besök med duktig och rolig guide i de muslimska kvarteren. Vi provade en del lokal mat som uppenbarligen bara finns här som kineserna själv gärna åker till Xi'an för att äta. Mycket gott och precis som tidigare, mycket positivt överraskande om maten!

Xi'an är en mycket trevligare och gemytligare stad än vad vi upplevde Peking. Tyvärr är det bara en natt här innan vi imorgon åker vidare mot sockertoppsbergen och guilin/yangshou.  Men Xi'an är definitivt en stad värd att besöka igen!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sydkorea
11 år sedan
Tankar pa flygplatsen
11 år sedan
Längesedan sist
11 år sedan
Sockertoppsberg
12 år sedan
Terrakottaarmén
12 år sedan