Stöd Ukraina

Journeychicks blogg

Torsdag 26 April 2012 - Yangshuo

Sockertoppsberg

Sen senaste inlägget har vi trampat cykel längs Xi'ans stadsmur. Helt underbart med 90 minuter cykel i 25 grader värme och sol. Vi hörde att det bara för någon dag sedan snöade i Sverige. Oj vad vi ångrar att vi "flydde" landet ;-) hittills har vi gått och strosat mellan alla aktiviteter, så det var med stort nöje vi kände över att förflytta oss utan att behöva använda våra ömma trampdynor. Det visade sig kort därefter dock att det var helt andra delar som ömmade efter cykelsadeln;) Det som visade sig vara även en ganska skumpig tur för baken gav sig också tillkänna i gäddhänget:) kändes helt blåa, man kan ju undra hur mycket man verkligen cyklade eller om det var mer någon bisarr form av kite-flygning man gjorde:)

Senare på kvällen förflyttade vi oss igen. Ingen rast och ingen vila här inte:)
Guilin ser ut precis som om man kanske skulle förflytta sig tillbaka 40år i tiden med massa neonskyltar i olika färger som bara blinkar vilket på kvällen tar bort det faktum att man är på landsbygden (500000 invånare) och har en storslagen natur. 
Här stannade vi bara en dag och tur är väl kanske det. Mattias fick en upplevelse här med en milkshake kastad på sig av en liten kinesiska, troligtvis pga av att hennes kille sa något till Pillan på kinesiska som Pillan  inte uppfattade (så klart, ovanligt va)? Möjligtvis ett svartsjukedrama, vem vet? Mattias iPhone kan också haft ett finger med i spelet, spekulationerna är många:)
Mattias tänkte på det berömda(?) klippet "vem va det som kasta" men då han inte kan språket skippade han det...

Utöver detta har Kina lämnat många positiva sidor av sig, bland annat grymt god och billig mat. Lunch runt 25 kr för 2 personer och en middag runt 40. Detta inklusive dricka. En taxi kostar runt 10kr i stadsmiljöerna, där startavgiften är 7 yuan. Lite skillnad mot hemma...

Guilin bjöd på storslagen natur med sockertoppsberg och vattendrag, grottor och vilda apor. Vi fick bland annat se en gul(?) panda ( lite smutsig eller är kung fu panda förskönad?) men kul att ha sett det också. Pillan snackade om någon pandahäst men det är visst ett internt skämt med syrran hennes... Jag kan inte min Disney uppenbarligen... Mulan tydligen...

Annars är vi fortfarande alldeles för godtrogna. En krokig gammal dam som passerat sina bästa år stog och vikande till oss när vi skulle gå in i ett tempel i Guilin. Sen tyckte hon att vi skulle be till buddha. Då hon visade hur man gjorde och sa samt pekade på en låda där man skulle lämna 5 yuan. Mattias hade bara 4 så det fick räcka tyckte vi. Vi gav henne pengarna för att lägga i dom åt oss och vips åkte 3 ner i hennes egen ficka och bara en till munkarna. Kanske läge att jobba så vid kollekten på söndagar i svenska kyrkan också?

Yangshou
Åker söderut till yangshou och mer natur. En resa på 60 km som tog runt 2 timmar pga en trafikolycka. Annars hade det nog bara tagit 60 minuter. Mer berg än vad Guilin bjöd på och om möjligt ännu varmare och kvavt. Fick bra alternativ på aktiviteter, men första dagen fick det räcka med en kortare promenad. Nog för att det räckte med någon kilometer för att krevera i värmen. Till alla byggare: en GU-skiva överlever inte ens fem minuter här:)

Här bor vi mitt ute i ingenstans och det är 3km in till närmaste "centrum". Så vi är lite isolerade på hotellet, men det är över förväntan. Det är uppfriskande att samtliga i personalen talare engelska - bra engelska! (vi har under vår resa stött på folk som tror att de talar engelska:) men det är bara ljud som färmodligen inte är kinesiska heller) Åkt "motorflotte" ner för Li-floden idag och cyklat 17km tillbaka till hotellet. Vi försökte att komma i väg så tidigt som möjligt innan värmen blev alltför tryckande. Men vi hade inte behövt oroa oss. Vädret är precis som en midsommarafton hemma i Sverige. Regn om vart annat. Dock lite varmare än hemma i vanliga fall så vi klagar icke. Vi hann precis hem lagom tills den stora störtskuren kom.
Bilder ser just nu ut att komma när vi kommer hem men runt 1500 kort finns att sortera, efter halva resan....
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sydkorea
11 år sedan
Tankar pa flygplatsen
11 år sedan
Längesedan sist
11 år sedan
Sockertoppsberg
12 år sedan
Terrakottaarmén
12 år sedan