Stöd Ukraina

Journeychicks blogg

Torsdag 12 April 2012 - Peking

Nu bär det iväg till Kina

Äntligen är vi på väg! Äntligen är det dags att packa! Äntligen infinner sig resfebern!
Äntligen är Brynäs i SM-final!!!! Vi har planerat resan till Kina i ca 4månader, jag har längtat efter ett skönlirande Brynäs i 13år...

SM-final 1 fick hjärtat att sjunga och det var inte mycket som kom mellan Pillan och TVn - stora förhoppningar på SM-final 2. Nu har resfebern infunnit sig, nu är det mycket inför sista dagen på jobbet, nu kommer nerverna...

Sista dagen på jobbet blir hård för oss båda. Mycket som ska avslutas, mycket som skall förberedas, mycket som skall lämnas över på ett snyggt sätt.

På lördag är planen att gå upp tidigt, då vi landar på söndag kl 06:55 lokal tid. Vi flyger Gbg-Helsingfors, Helsingfors-Peking. Den sista etappen är 7h och passar bra att justera tidsskillnaden genom att sova. Så för att vara lagom pömmsiga kl 17 på eftermiddagen är tricket att gå upp tidigt på lördag morgon.

Resplan
Väl i Peking beger vi oss direkt till Himmelska fridens torg med guide, där vi också kommer att besöka den förbjudna staden. Vi nyttjar guide de första tre dagarna och hoppas därefter våga oss ut på egen hand resten av veckan.

Efter Peking blir det ett stopp i Xian, där vi tillsammans med (ett antagande) tusentals turister ställer oss i kön till att få beskåda den berömda terrakotta-armén. Stor försiktighet kommer att iakttas för att undvika bli orsaken till någon typ av katastrofal domino-effekt bland soldaterna.

Så efter storstad och kultur, drar vi oss tillbaka till natursköna områden och rekreation i Guilin och Yangshou. För tillfället spår väderleken monsunregn, men det hinner förhoppningsvis ändras. Vi kan väl få någon dag med fint vänder i alla fall. Här är planen att vandra, åka flotte och kanske även cykla för att utforska området. Med förhoppningar om underbara fototillfällen har inför denna resa ett rejält objektiv införskaffats, här planeras detta att gå varmt.

Den 1 maj har vi fått det mycket goda rådet att lämna landet, då 1 maj är en mycket större högtid i Kina än i Sverige. Det är en av de få dagar där det garanteras att samtliga i Kina är lediga. D v s allt är stängt och alla kineser är på resande fot - det blir många kineser! Därmed lämnar vi Kina för att under denna dag istället vara på plats i Hong Kong, där vi stannar en vecka för storstadsliv och shopping.

Hong Kong kan tydligen beskrivas genom att Skåne, ett av Sveriges minsta lanskap till ytan, bebyggs med skyskrapor - dock inte hela (detta är av stor betydelse). Släng därefter in 20 miljoner människor att bygga, bo och leva.
Ha då i åtanke att vi som åker har två gyllene tillfällen, då vilda hästar inte skulle kunna släpa in oss till stan. Julhandeln, vi börjar istället gå o känna på julklappar i oktober för att sedan handla på nätet - samt den vecka det är Gothia cup i stan. Men vi har hört mycket gott om Hong Kong och åker med öppna sinnen samt snabbterapi för torgskräck.

Vidare från Hong Kong far vi till Sydkorea, en blixtvisit till Tauge och Seoul för att känna på. Här finns inga större planer annat än att se och uppleva det land där Pillan föddes utan förväntningar eller krav. Har det ännu inte shoppats så mycket så kommer detta förmodligen att åtgärdas här.

Slutligen återvänder vi till Kina, Peking för att fylla det sista utrymmet som kan finnas kvar inom bagagebegränsningarna innan vi återvänder till Sverige, där vi landar den 11 maj lagom till middag.
Dela med andra:    

Kommentarer
Janneleijon säger:
Hallå där
Kul att ni är klara. Vi kommer att följa Er.
//d
Postat 2012-04-13 19:37  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sydkorea
11 år sedan
Tankar pa flygplatsen
11 år sedan
Längesedan sist
11 år sedan
Sockertoppsberg
12 år sedan
Terrakottaarmén
12 år sedan