Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Måndag 27 Juli 2009 - Pézenas

En dagstur kring området

Idag fick vi en resrutt utav våran värd på hotellet. Barry gav oss en rutt som vi kunde följa för att få se lite av det lokala området samt avsluta med några vingårdar. Vi började våran dag med den underbara frukosten som de serverade. Därefter snackade vi lite kring vad vi borde se på vägen och efter det så började vi med en rutt ner till Medelhavet. Jag hade lokaliserat vad som såg ut att vara en lång strandpromenad via Googles satellitkarttjänst så vi tog av mot denna plats. Det visade sig dock vara en sorts campingplats för hippies och hemlösa och såg nästan ut som en plats ifrån Indien. Vi klev ur bilen och traskade med några stora steg över sandbanken och fick äntligen se havet. En stor lång sandstrand som fortsatte till horisonten åt båda håll. Vädret var inte direkt soligt men det gjorde bara luften gott. Vi tog av oss skorna och gick ner genom sanden för att ta några små plaskande steg i vattnet. Hela stranden var fylld med stora snäckor.

Strax därefter så startade vi våran dagsrutt. Den tog oss först genom ett antal byar och mindre städer. Alla var väldigt mysiga och hade sin egen charm. Därefter så for vi upp mot bergen där den riktiga miljön tog över. Stora, massiva, fyllda fällt med vinrankor så långt ögat kan se. Åt alla håll fylldes blicken med åkrar med vinodlingar. Vi stannade till vid ett ställe där man kunde bada i en forsande flod men stod över och tog varsin Coca-Cola istället. Vi for vidare och passerade en lång bro vid en by kallad Roquebrun. Här kunde man paddla kanot och även bada i floden som gick under bron. Vi letade efter någonstans att käka lunch men hamnade i vad man lättast kallar ett garage där en dam sålde sina vinflaskor. Vi fick provsmaka och hon förklarade vart hon bodde och vad vinet bestod av. Vi hittade till slut en enklare måltid vid kanotuthyrningen. På måndagar är de flesta affärer och restauranger stängda här nere vilket gjorde att vi inte kunde äta på några av de rekommenderate matplatserna.

Senare så tog vi oss högre upp i bergen. Vi satte vårat mål vid Gorge du Heréon (eller något liknande). Det är en stor ravin som man kan promenera igenom. Sambon var lite skeptisk men ändrade sig snabbt när vi väl kom fram. Ravinen var väldigt fin och längs med ravinen rann en flod som man kunde bada i. Tyvärr så hade franska familjer tagit plats vid i princip varenda vattenhål så vi hoppade över att bada och gick istället en bra bit upp i ravinen. Efter ett tag fick vi vända om och åka hem igen.

Vi hann inte med några vingårdar men blev iallafall bjudna på vin av vårat värdpar på hotellet. Varje dag så serverar de en liten kvällsvickning med lite olika snacks och lite vin. Vi blev kvar en stund i samtal med ett irländskt par som var på besök på hotellet och gick sedan till gamla stan för att äta galettes på ett Creperie. Min sambo var supernöjd men personligen gillar jag galette med Salmbärslax på creperiet i Visby mer.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet