Stöd Ukraina

Stig_bjorne_1969s blogg

Måndag 15 Juli 2013 - Paris Disneyland Area

Disneyland Paris slår inte Legoland / Stig Björne

Man skulle kunna tro att Disneyland är mycket större än Legoland - två parker med en hel massa attraktioner. Parkerna är Disneyland Park och Walt Disney studios.

Foto: Stig Björne
Det är lite svårt att värdera men jag uppfattar Legoland som möjligen större och framför allt bättre. Disneyland Paris tycks vara mindre än systerparkerna i USA. Det finns en hela massa attraktioner och det är definitivt värt ett besök. Något man inte bör missa är "Rymdsimulatorn" -tror den kallas Star tour. Det känns som att sitta i ett flygplan som är på väg att störta och precis innan mark så lyfter det igen. Klart häftigt och lite otäckt. Sedan har vi Gruvtåget (Big thunder) som också är ett måste att åka. Sedan finns det lite Pirates of the Caribbean och annat. Man kan åka ångbåt på en sjö etc. Ett generellt problem - åtminstone på sommaren - är köerna. Det kan vara köer på över en timme och då är det inte så roligt. Det finns ett system där man går och tar en biljett där man får en tid som man ska åka t ex en timme senare. Det är ju enkelt och då går man före i kön. Men man får bara en biljett åt gången medan man väntar så man kan inte gå runt och plocka fler biljetter utan får åka något med kortare kö under tiden. Sammantaget är det en kul park men inte så billig. Walt Disney studios var inte lika rolig.

Ett tips är att bo på ett av Disney-hotellen i anslutning till parkerna. Då får man komma in 1-2 timmar tidigare än alla andra och jag tror att man får vara kvar en stund efter stängning för "allmänheten". Det gör att man hinner åka sådan som det är olidliga köer på om det är sommar och varmt. Om man reserverar två dagar så hinner man göra det mesta (speciellt om man får timmarna när det är stängt för allmänheten). Det är lite synd att det inte finns någonstans att bada och svalka sig i värmen. På Legoland är ju vatten en integrerad del av parken där man blir blöt vare sig man vill det eller inte om man går förbi fel ställe (där man skjuter med vattenkanoner). Inget sådan finns på Disneyland i Paris. Vidare så finns ju Lalandia (som är ett enormt badkomplext bara det är värt ett besök) i anslutning till Legoland vilket gör att det går att kombinera. Lalandia är ju dessutom under tak så det går att bada året om.

Det är hyggligt lätt att åka pendeltåg från Paris till parkerna. Om man är i Paris och köper ett tredagarskort för tunnelbana o pendeltåg så kan man både transportera sig och få rabatt på entrén på parkerna. Och så kan man se på Triumfbågen.

Foto: Stig Björne
Men hellre Legoland än Disneyland.

Stig Björne
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet