Stöd Ukraina

Stig_bjorne_1969s blogg

Onsdag 11 Juni 2014 - Moskva

Moskva - komplex storstad /Stig Björne

Att åka till Moskva är definitivt något att rekommendera. Moskva är en så pass stor stad att den har det mesta, inte minst historia, byggnader, bra mat etc. Åker man till Moskva så är risken/möjligheten stor att man hamnar på Sheremetyevo International Airport. Den ligger inte långt från centrala Moskva, drygt två mil. Men man ska passa på vilka dagar man kommer dit säger de som vet. Kom inte dit en torsdag då många av varuleveranserna sker och köerna blir osannolikt långa. För vårt sällskap tog resan in till Moskva tre timmar från flygplatsen medan flygresan till Moskva två 2,5 timmar.... Infrastrukturen i staden har inte riktigt hunnit med att byggas ut i takt med att antalet bilar har ökat. Det är ju drygt 20 år sedan Sovjet blev Ryssland och i drygt 10 år har landets utvecklats ekonomiskt och det betyder fler och mer bilar.

Kommer man väl in till stan så är det att rekommendera att man tar tunnelbana eller bor så pass centralt att man kan gå. Åtminstone för något år sedan var köerna hemska, taxin var synnerligen svår att få tag på och kostade jättemycket. Så ett centralt hotell och promenader är att rekommendera.

Ett måste i Moskva är att besöka Kreml, Röda torget, Lenins maosoleum och klassiska fina varuhuset GUM där tidigare bara partitoppar och annat fick handla. Dyrt men ett mycket vackert varuhus.

Ett hygligt bra hotell som ligger centralt är hotell Ukraina - byggnaden är en av det som kallades Stalins sju systrar (det finns sju liknande byggnader).

Stig Björne
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet