Stöd Ukraina

Stig_bjorne_1969s blogg

Lördag 5 Juli 2014 - Costa del Sol

Costa del sol / Stig Björne

Ett av de mest populära resmålen i Spanien är någonstans på Costa del Sol eller Solkusten. Det finns flera olika "Costa". Costa Brava i norr och Costa Blanca i öster. Och Costa del Sol söderut någonstans från öster om Malaga fram till gränsen mot Portugal. Kuststräcken innehåller det mesta - förutom fina stränder förstås. Storstäder, pittoreska sevärdheter, mat förstås (vi talar ju Andalusien), Sherry, Gibraltar etc etc. Det finns egentligen hur mycket som helst att se och göra. Här tänkte jag berätta lite mer om det och ge lite tips på saker att se och göra.

Om man börjar med den del av kusten som ligger väster om Malaga så består den av en andra olika turistorter. Det börjar med Torremolinos som är en hårt exploaterad plats. Massvis med hotell, stränder, anläggningar (som äventyrsbad, djurparker, köpcentrum etc) och annat. Det finns massvis att göra även om det inte direkt blir särskilt vackert när man har exploaterat miljö så pass hårt. Nedan två bilder från Aqualand som ligger i Torremolinos. En rolig vattenpark med 20 rutschbanor, vågmaskiner, pooler etc. Ganska dyrt - kostar väl 90 euro för fyra personer men då ingår alla attraktioner. Man får dock passa sig för att vara där en hel dag i solen - man känner inte hur varmt det blir och det är lätt att bränna sig i solen.

Foto: Stig Björne

Foto: Stig Björne

Väster om Torremolinos (det sitter faktiskt ihop) ligger Benalmadena. En ort som också har sin beskärda del av stora hotell, restauranger och annat. Känns dock lite mer spanskt än Torremolinos och vid järnvägsstationen i Benalmadena (Renfe) finns den mer spanska delen av orten som är trevlig och har mycket bättre restauranger än den turistiska delen nere vid stranden.

Foto: Stig Björne

Foto: Stig Björne

Foto: Stig Björne

/Stig Björne
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet