Stig_bjorne_1969s blogg

Lördag 19 Juli 2014

Benalmedena / Stig Björne

En av de trevligare platserna väster om Malaga (som är den förhållandevis hårt explaterade kusten jämfört med öster om Malaga) är Benalmadena. Det finns egentliga flera olika delar av Benalmadena. EN är det som ligger vid stranden och huvudgatan bredvid. Ganska traditionellt med många hotell (rätt slitna för övrigt), restauranger, solstolar, supermarcadon med lite mat, leksaker och souvenirer.

Ovanför detta ligger dock det som är att betrakta som det riktiga centrumet runt järnvägs- och busstationen. Där ligger de "riktiga" restaurangerna som spanjorerna verkar besöka själva. Och kvaliteten är klart mycket bättre än turistfällorna längs med strandgatan. BIlligt är det också. Ännu lite högre upp strax ovanför AUtopista (som är den största motorvägen och tullbelagd) ligger det som kallades pueblon och där verkar de flesta lokala bo. Bra restauranger där upp också. En hel del skandinaver bor upp i pueblon inte minst danskar.

Ett hotell som inte är nedgånget är Sunset palace som ligger i västra kanten av Benalmadena. Ett jättefint hotell som är stort och har det mesta inklusive en stor affär, stor restaurang (som var sådär). Fina rum - som är minilägenheter - och bra ordning i övrigt. Enda minus är att hotellet inte har en egen strand vilket man kan få intrycket av när man kollar dem på Booking. Bra pooler.

Foto: Stig Björne

Foto: Stig Björne

Foto: Stig Björne

Och så den obligatoriska skylten som att orter har...

Foto: Stig Björne
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet