Stöd Ukraina

Stig_bjorne_1969s blogg

Tisdag 2 Juli 2013 - Santa Susanna

Bra semesterort / Stig Björne

Santa Susanna Costa Brava besökt av Stig Björne

Santa Susanna är en liten ort fem-sex mil norr om Barcelona. Bebyggelsen från Barcelona och norrut är hyggligt sammanhängande med det är nog fel att säga att det är en förort. Santa Susanna är i första hand en turistort och ligger i huvudsak längs med stranden på Costa Brava. Det mesta är hyggligt nybyggt och det finns en tågstation där det går pendeltåg till bland annat Barcelona. Stränderna består av sand (inte sten) och det är inte skräpigt eller så. En trevlig ort för sommarsemester då det inte är lika extremt varmt som i södra Spanien.

Närheten till Barcelona gör att det är lätt att besöka - undvik dock att köra bil. Ingen höjdare i Barcelona. Att hämta upp en hyrbil från centralstationen i Barcelona var förknippat med lite stress... Spansk trafik och ingen aning om vad som är söder eller norr. Filerna är dessutom trängre vilket gör att en lastbil i filen bredvid känns som att den kommer att köra sönder dina backspeglar. Nej, undvik bilkörning i Barcelona om du är rädd om hyrbilen...

Knappt tio mil nordväst om Santa Susanna ligger Girona (det en del lågprisbolag bland annat Ryanair trafikerar). En vacker gammal stad med - om man ska tro DN – en av världens bästa restauranger El Cellar de Can Roca som har hela tre stjärnor i Guide Michelin. Den kan säkert vara värd ett besök.

Överhuvudtaget så hela kuststräckan norr om Barcelona full med fina stränder och små samhällen.

/Stig Björne
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet