Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Söndag 1 Augusti 2010 - Dufftown

Dag 6 - Single Malt Whiskey

Den stora Whiskeydagen är äntligen här. Vi har två turer bokade och börjar med den första turen på Aberlour destilleri som rekommenderats till oss av våran hyresvärd Karen på The Fernbank House.
Turen pågår i ca 1 timme med en uppslutning där vi får smaka på 6 olika vätskor. Allt från den rena alkoholen till de mer åldrade whiskeysorterna. Vi får även chans att köpa och tappa våran egen whiskey direkt från fat vilket är ett erbjudande vi inte tackar nej till.

Åter i Dufftown testar vi att käka lunch på The Glen Fiddich restaurangen som förvånande nog är helt tom på folk. Efter en helt ok lunch så åker vi några få minuter bilresa till Glen Fiddich destilleri. Här har vi bokat en Connoisseur-tur som inleds med en liten biografföreställning. Därefter så stannar en mindre grupp kvar och våran guide, Fergus, leder oss vidare i byggnaderna. Vi vandrar genom produktionen, historiska rum och lagersalar innan vi slutligen sätter oss i ett konferensrum och testar de olika åldrade varianterna av deras Whiskey.

Mot kvällen äter vi middag på den franska restaurangen "La Faisanderie". Mycket gott och rekommenderas väl!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet