Insaneapes blogg

Lördag 31 Juli 2010 - Dufftown

Dag 5 - The Highland Games in Dufftown

Idag beger vi oss till, kanske det största skälet till att resan blivit av, Dufftown Highland Games.
Highland games är ett traditionellt event som har sina rötter i 1000-talet då man använde eventet för att plocka fram talanger inom olika områden, allt från underhållning hos dansare till snabbhet och uthållighet hos distanslöpare som kunde fungera som budbärare. Styrkemomenten var givetvis en viktig del för att hitta lämpliga soldater. Typiska event som man får se idag är höglandsdans, landsbygdslöpning, dragkamp, stockstöttning, kast med slägga mm.

Vi stannar först till och packar av våra bagage hos The Fernhouse Bank bed & breakfast där vi har två nätters övernattning bokat. Vi möts av Karen som mycket välkomnande visar oss till våra rum och förklarar lite kring området.

Vi bemöts i Dufftown av ett flertal Säckpipeband som vandrar spelandes genom stadens gator. De samlas i närheten av klocktornet och bildar där ett enat band därifrån de tillsammans leder besökarna till spelplatsen.
Väl vid spelplatsen rundar Säckpipebandet området ett par gånger medan vi avnjuter en Whiskey provning vid ett av Glen Fiddich besökartält.

Vi spenderar ett antal timmar med varierande väder innan vi till slut tvingas avbryta besöket då himlen verkligen öppnar upp sig för oss.

På kvällen tar vi del av restaurangen "A Taste of Speyside" där vi testar en tre-rätters meny som smakar fantastiskt gott.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet