Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Måndag 2 Augusti 2010 - Perth

Dag 7 - Färden hem genom Perthshire

Efter en fullmatad vecka med natur, kultur och diverse aktiviteter så är det nu dags att bege sig hemåt.
Vi tar bilen från Dufftown och beger oss söder ut på vägarna med den lilla staden Kinross i sikte.

En bit på vägen så stannar vi till i Tomintoul där vi besöker butiken "The Whiskey Castle" för ett sista inköp av Whiskey.
Därefter fortsätter vi neråt tills vi når Glenshee Ski Resort. Barmark i backen men vi tar ändå sittliften upp på berget för att ta del av den större bilden av området.
Efter en 10 minuter resa uppför berget så når vi toppen. Det är fuktigt, blåser kallt och marken är väldigt kargt. Överallt kan man se olika leder och mindre vägar som inbjuder till längre promenader på fjället.
Efter en stunds frisk bergsluft så åker vi linbanan ner igen och fortsätter resan genom de gröna stenfyllda dalarna bland frigående får och forsande klara strömmar.

Vi anländer så småningom i den lilla "staden" Kinross där vi snabbt tar oss till vårat hotell, "The Salutation Hotel". Staden verkar bestå av en enda lång gata som binder samman helheten.
Hotellet är ett mindre tilltalande val och även fast hotellägaren är välkomnande och verkar hjälpsam så känns stället som ett slitet gammalt hak.
Rummen känns utslitna och luktar något. Badrummet har en skjutdörr som inte täcker hela dörrytan.
Men vi är ändå nöjda, ingen har förväntat sig högre klass då vi endast behöver en natts sömn och har nära till Edinburgh flygplats inför den tidigare avgången under morgondagen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet