Stöd Ukraina

Leroslovers blogg

Tisdag 14 April 2009 - Bangkok

Bangkok 13-14/4 + Hemresa

Morgon måndag den 13:e. Frukost kl 6. Vi blev hämtade 6.30 av researrangören där vi bokat vår tur till bl a Tigertemplet. Vi var 3 st från vårt hotell som skulle iväg. Sedan skulle vi till Khao San Road för att hämta upp fler. Men det visade sig att det skulle ta ganska lång tid. Det var en hel del gator som var avspärrade p g a dom demonstrationer som varit. Så småningom trasslade vi oss fram till upphämtningsplatsen för dom andra som skulle med.

Resan började med besök på Old Floating Market ungefär 1 timmes resa från Bangkok. Kul men oj vad turistiskt. Vi köpte dock ingenting, mer än ananas...och javisst ja en öl till sambon också ;-)

Efter marknaden skulle vi byta buss eftersom vi skulle till Tigertemplet. Företaget hade flera bussar ute på olika aktiviteter. Det fanns många olika kombinationer av aktiviteter att välja på, halvdagar och heldagar.

Vi var 3 som satt i bussen och vi väntade på 3 till. Vi började prata med tjejen som också väntade, var helt övertygad om att hon var amerikanska. Frågade var hon kom ifrån, hon säger marockansk-svensk, vi skrattade gott och bytte språk ;-) det gick ju alldeles utmärkt med svenska!

Till slut kom dom andra 3 och vi kunde åka iväg. Först lunch, jättegott! Omelett, seafood, soppa och kycklingrätter.

2 av dom vi väntade på skulle till Bron över floden Kwai, ingick iofs i vårt program också, men vi började få tidsbrist. Vi lämnade kvar dom 2 där vid bron och vi övriga åkte vidare till Templet.

Om ni läst tidigare bloggar så vet ni att det har varit upp och ned v g besök på Tigertemplet överhuvudtaget. Nu var det risk för regn! Guiden säger att om det börjar regna så piggnar Tigrarna till och då tas dom in till sitt hägn igen och vi har ingen möjlighet att se dom. Katastrof! Och så börjar det regna!!

Tackochlov en mycket lokal skur och när vi väl kommer fram så skiner solen och det är inga regnmoln i sikte! När vi kommit fram till platsen där tigrarna var så var mitt första intryck, vad litet området var! Vad turistiskt det var! Hur roligt hade det inte varit om man kommit dit i början när templet blivit känt. Men när man väl gått ut till tigrarna med en volontär vid handen och med kameran så glömdes allt sådant bort.

Den 'runda' som ingick i besöket var alldeles för kort och alldeles för snabb. Vad gör undertecknad då? Jo betalar mera för att gå ut igen till dom. En helt fantastisk upplevelse! Jag gick omkring där, efter besöket och hela resten av dagen med smajl upp till öronen. Var som en 5 åring på julafton ;-)

Efter besöket på Templet åkte vi tillbaka till Kwai bron för att hämta upp dom 2 vi lämnat där och ge oss andra några minuter att se oss omkring. Avslutningsvis innan vi åkte tillbaka till Bangkok besökte vi också en militärkyrkogård och ett museum som handlade om fångar från andra världskriget.

När vi startade återresan fick vi höra om dom demonstrationer och kravaller som varit i Bangkok under dagen. Guiden och chauffören kollade hur man skulle köra för att undvika trafikstockningar och avspärrningar. Dels via telefon och dels via radion. Vi var helt fascinerade att dom var så duktiga. Raka spåret till hotellen bara. Kanonbra! Vi var hemma vid 8 tiden på kvällen. Lååånggg dag!

Den 14 var så vår sista dag i Bangkok. Vi betalade för en halv dag på hotellet och fick behålla rummet till kl 18. Det var värt varenda krona! Vi gjorde egentligen inte mycket, låg och solade vid poolen på 12:e våningen, käkade lunch där. Sambon gick iväg för en massage, jag låg och läste. Tog det helt lugnt alltså.

Så småningom upp till rummet för packning och så tyckte vi att vi lika gärna kan dra iväg till flygplatsen så det gjorde vi. Vi var tidiga så vi fick vänta på att incheckningen skulle öppna. Men vi passade på att äta lite och så.

Hemresan gick bra. Alla flighter var i tid (ja ja kanske 10-15 minuter sena någonstans men inte mer). Turkish Airlines var ett jättebra bolag att åka med. Dom har säkert skärpt sig sedan dom blev medlemmar i Star Alliance där KLM, Air France mfl finns. Kanonbra mat, ,mycket och ofta. Trevlig personal som visst kunde engelska. Dom var i tid och allt bagage hängde med. Vad mer begära?

Anlände Arlanda vid 11.30 tiden på onsdagen. Vi hade hoppats kunna boka om vår flight till Göteborg eftersom det blev så lång väntan annars. Men det funkade dåligt. Det gick ett flyg 14.30 som hade varit kanon, men det var fullt. Nästa flight var 15.10 men vi hade varit tvungna att betala för bytet och det var bara 50 minuter innan vårt bokade flyg skulle gå, så vi väntade. I motsats till Landvetter inrikes fanns det en mycket trevlig bar, O'Learys på Arlanda inrikes.....

Det var en lång semesterresa, känns ovanligt lång antagligen för att det var ett nytt land, nytt folk mm. Vi har ju varit i Grekland 4 veckor t ex och det har inte känts så långt. Även denna gång ville jag inte åka hem egentligen. Men jag hade inte velat stanna i Thailand heller. Bara åka någonannanstans...

Men nu är det jobb fram till juli och sedan blir det 2 veckor i Grekland någonstans och efter det 2 veckor Skottland.

Så till nästa gång... Ha de!
Dela med andra:    

Kommentarer
Magica säger:
Hur nära tigrarana kommer man. Är man i samma hägn? Har sett tiger på nära håll i Bohuslän i Noaks Ark men det var glasskiva emellan. Dom är mäktiga. Denna tigerhona tittade mycket lystet på ett litet barn på andra sidan glaset...
Postat 2009-04-19 12:57  Anmäl
Xeni säger:
Tur att ni är hemma igen!
Njut av lugnet här. Grekland nästa .
kram
Xeni
Postat 2009-04-18 21:22  Anmäl
Mariana säger:
Hej!
Välkommen hem till våren här. Hoppas vi ses på RG-träffen i Gbg den 9/5.
Kram / Marianne
Postat 2009-04-18 19:12  Anmäl
Gbenskar säger:
Ja nu är ni hemma igen men det har hunnit bli riktig vår medan ni varit borta. Så nu är det en fin tid vi går till mötes även om ni måste jobba.
Gunn-Britt
Postat 2009-04-18 15:14  Anmäl
Gullsing säger:
Jag brukar säga, när vi är ute på resor och är på väg hem:
Om borta vore hemma, om hemma vore här.
Om sängen vore bäddad och jag låge där.

Så känns det, när man reser hem igen. Det är för mej resan hem, som är sämst. Utresan är ju så spännande och man har massor av äventyrligheter framför sej.

Gilla
Postat 2009-04-18 11:32  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet